Mamă și fiică atacate cu cuțitul de un bărbat din Botoșani. Agresorul și-a primit pedeapsa

Un bărbat din Botoșani a fost condamnat, marți, la ani buni de închisoare, după ce le-a atacat cu cuțitul pe iubita lui și mama acestuia. Cazul s-a înregistrat în aprilie 2023 în comuna Vorniceni, atunci când botoșăneanul a luat un cuțit și a mers la locuința iubitei lui, atacându-le pe fată și mama sa. Imediat după comiterea faptei, bărbatul de 31 de ani s-a ascuns, el fiind căutat în toată noaptea de vineri spre sâmbătă de polițiști.

Individul a fost prins a doua zi, când a și primit un mandat de reținere pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de omor și loviri sau alte violențe.

Mama fetei a suferit leziuni mai grave, fiind dusă la Spitalul Județean de Urgență Mavromati, în timp ce fiica acesteia, care a fost și lovită, a avut răni superficiale.

Pentru faptele sale, botoșăneanul a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare, în baza unei sentințe a Tribunalului Botoșani. De asemenea, el a fost obligat la plata unor daune morale de câte 50.000 de lei pentru cele două victime, mamă și fiică.

Decizia nu este definitivă.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

În baza art. 396 alin. 1 şi 2 C.pr.pen. condamnă pe inculpatul Arnăutu Petrişor, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, prevăzută și pedepsită de art. 32 C.pen. raportat la art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. f ) Cod penal, cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod penal la pedeapsa de 12 ani închisoare. În temeiul 67 alin. 2 C.pen., art. 66 alin. 1 lit. a), b), n) şi o) Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a comunica cu persoanele vătămate Sandiuc Elena Diana şi Sandiuc Denisa Elena ori de se apropia de acestea şi locuinţa lor la o distanţă mai mică de 150 de metri pe o durată de 3 (trei) ani, ce se va executa conform art. 68 alin. 1 lit. c) C.pen.

În temeiul art. 65 alin. 1 Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b), n) şi o) Cod penal, respectiv, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a comunica cu persoanele vătămate Sandiuc Elena Diana şi Sandiuc Denisa Elena ori de se apropia de acestea şi locuinţa lor la o distanţă mai mică de 150 de metri ce se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare ?i până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată, conform art. 65 alin. 3 C.pen.

În temeiul art. 404 alin. 4 lit. a) C.pr.pen. şi art. 72 alin. 1 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi durata arestării preventive din prezenta cauză de la data de 15.04.2023 la zi. În temeiul art. 399 alin. 1 Cod proc.penală menţine măsura arestului preventiv luată faţă de inculpatul Arnăutu Petrişor prin încheierea nr. 13/16.04.2023, pronunţată în dosarul nr. 986/40/2023 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Botoşani. Executorie conform disp. art. 399 alin. 4 Cod proc.penală în privinţa menţinerii măsurii arestului preventiv. În temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune ca, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, să se procedeze la prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilurilor genetice în sistemul Naţional de Date Genetice judiciare. În baza art. 404 alin. 6 C.pr.pen. dispune înştiinţarea persoanei vătămate Sandiuc Diana Elena cu privire la eliberarea în orice mod sau evadarea condamnatului, conform cererii acesteia.

În baza art. 397 alin. 1 Cod proc.penală raportat la art. 25 alin. 1 C. proc.penală şi art. 1357 şi 1381 Cod civil, admite acţiunea civilă formulată de către părţile civile Sandiuc Elena Diana şi Sandiuc Denisa Elena şi obligă pe inculpatul Arnăutu Petrișor să plătească acestora suma de câte 50.000 (cincizeci de mii) lei pentru fiecare, cu titlu de daune morale. În baza art. 19 alin. (1), art. 25 alin. (1) Cod de procedură penală și art. 1357 Cod civil, admite acțiunea civilă formulată de partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani și obligă inculpatul la plata către aceasta a sumei totale de 6459,7 lei cu titlu de daune materiale precum şi la plata dobânzii legale penalizatoare aferente începând cu data de efectuării cheltuielilor şi până la achitarea integrală a debitului

În baza art. 19 alin. (1), art. 25 alin. (1) Cod de procedură penală și art. 1357 Cod civil, admite acțiunea civilă formulată de partea civilă Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani și va obliga inculpatul la plata sumei totale de 465 lei cu titlu de daune materiale În baza art. 276 alin. 1 C.pr.pen. admite cererea părţilor civile Sandiuc Elena Diana şi Sandiuc Denisa Elena şi obligă inculpatul Arnăutu Petrișor la plata cheltuielilor de judecată reprezentând onorariul avocaţial în cuantum de 1500 lei. În temeiul art. 250 ind. 2 C.pr.pen., raportat la art. 404 alin. 4 lit. c) C.pr.pen., menţine măsura sechestrului asigurator instituit prin Ordonanţa nr. 113/P/2023 din data de 07.06.2023 a Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu, avocat Ababei Bosînceanu Constantin (delegaţia nr. 3253/2023), în sumă de 1000 de lei se va avansa Baroului Botoșani din fondul Ministerului Justiţiei. În temeiul art. 274 alin. 1 Cod proc.penală obligă inculpatul să plătească statului suma de 3000 de lei, din care suma de 1550,23 de lei reprezintă cheltuielile judiciare din timpul urmăririi penale diferenţa reprezentând cheltuieli judiciare avansate în cursul camerei preliminare și al judecății. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 12 martie 2024, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 Cod procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *