FOTO Directorii și profesorii de română și matematică de la școlile botoșănene, cu rezultate slabe la simularea Evaluării Naționale, băgați în ședință de conducerea Inspectoratului Școlar

Directorii și profesorii de română și matematică de la școlile botoșănene cu rezultate slabe la simularea Evaluării Național au fost convocați, astăzi, în ședință de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Potrivit inspectorului general al IȘJ Botoșani, Bogdan Suruciuc, în cadrul întâlnirii s-u identificat cauzele care au dus la rezultatele dezastruoase de la simularea susținută de elevii de clasa VIII-a și s-au decis măsuri de remediere a situației.

Am avut o întâlnire cu directorii și profesorii de română și de matematică din școlile unde au fost probleme, majoritatea în mediul rural. Am discutat rezultatele, am vazut care sunt cauzele și am identificat masuri care să fie luate. Urmează ca în perioada următoare profesorii metodiști să meargă în aceste unități de învățământ, unde vor asigura suport colegilor profesori, pentru a identifica cele mai bune măsuri pentru creșterea performanțelor la examenul din vară. Nu venim în control, ci să-i susținem în activitatea pe care o au la clasă. Metodistul va merge si va asigura suport tehnic, respectiv consiliere, va ține ore în tandem, dar și ore remediale online, după program”, a precizat Bogdan Suruciuc.

La simularea Evaluării Naționale, au fost mai multe școli din mediul rural cu media de 3. De asemenea, la Limba și literatura română promovarea a fost de 68,42% iar la matematică de 31,60%.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Investiții majore, de aproximativ 53,5 de milioane de euro, în educația botoșăneană. 96 de școli vor fi dotate cu echipamente digitale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *