S-a distrat cu o puștoaică, dar și-a pierdut libertatea. Tânăr din Botoșani condamnat pentru „act sexual cu un minor”

Un tânăr din județul Botoșani s-a culcat cu o puștoaică și a ajuns la pușcărie. Botoșăneanul a întreținut relații sexuale cu minora în luna august 2021, iar fapta sa a constituit o infracțiune, motiv pentru care a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni.

Magistrații Curții de Apel Suceava au decis, luni, să îi aplice tânărului o pedeapsă de opt luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de „act sexual cu un minor”. Instanța de la Suceava a redus la jumătate pedeapsa dispusă în cazul lui Marian Boscrecea, după ce Judecătoria Săveni îl condamnase la un an și șase luni.

Această condamnare a fost dispusă în ciuda faptului că, în luna iulie a anului trecut, Judecătoria Săveni a aprobat o căsătorie între tânărul din Botoșani și victima sa minoră.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul inculpatul Boscrecea Marian împotriva sentinţei penale nr.392 din data de 21.12.2023 pronun?ate de Judecătoria Săveni în dosar nr. 1049/297/2022. Desfiinţează în parte sentinţa penală mai sus-menţionată şi în rejudecare: În temeiul art.220 alin.1 Cod penal, art.396 alin.1, alin.2, alin.10 Cod penal, condamnă inculpatul Boscrecea Marian la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare (în loc de 1 an şi 6 luni închisoare), pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, prevăzută de art.220 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.41 alin.1 Cod penal, art.75 alin.2 lit.b Cod penal, art.76 alin.1 Cod penal, ce se va executa în regim de detenţie. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din apel, avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, dispune plata din fondurile Ministerului Justi?iei către Baroul Suceava a sumei de 510 lei reprezentând onorariu avocat oficiu persoană vătămată. Definitivă. Pronunţată azi 11.03.2024, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *