Un liceu tehnologic din județul Botoșani ar putea deveni centru de excelență în educația tehnologică și agricolă

Un liceu tehnologic din județul Botoșani ar putea deveni centru de excelență în educația tehnologică și agricolă, care va pregăti tinerii pentru o piață a muncii. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, care a declarat că Liceul Tehnologic ”Alexandru Vlahuță” din Șendriceni a obținut o finanțare importantă, prin PNRR, care vizează dotarea unității de învățământ.

Liceul Tehnologic Alexandru Vlahuță este pe cale să devină un centru de excelență în educația tehnologică și agricolă, pregătind tinerii pentru o piață a muncii dinamică și în continuă schimbare. Grație finanțării generoase în valoare de peste 4 milioane de lei, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, această inițiativă se profilează a fi un pilon de dezvoltare și inovație, atât pentru elevii liceului, cât și pentru întreaga zonă. Pe lângă îmbunătățirile structurale, proiectul se distinge prin dotările moderne prevăzute pentru laboratoare și microferma zootehnică”, a declarat Doina Federovici.

Laboratorul de mecanică va fi echipat cu tehnologie de ultimă oră, inclusiv table interactive și kit-uri de e-learning, în timp ce laboratorul de industrie alimentară va beneficia de linii semiautomate pentru prelucrarea fructelor și laptelui.

”Aceasta înseamnă oportunități educative îmbunătățite, care vor pregăti elevii pentru o carieră în domeniile agricol și tehnologic, dotându-i cu competențele necesare pentru a excela într-o economie modernă”, a adăugat președintele CJ Botoșani.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *