Un medic din Botoșani atrage atenția asupra celor mai întâlnite afecțiuni ORL. „Este important să fiți conștienți de aceste afecțiuni și să consultați medicul specialist”

foto: Profimedia Images

Medicul botoșănean Diana Sauciuc atrage atenția asupra celor mai întâlnite afecțiuni ORL. Potrivit acesteia, cei mai mulți pacienți au nevoie de tratament din cauza sinuzitei, faringitei și a otitei medii. Fiecare dintre aceste afecțiuni este caracterizată prin mai multe simptome de care pacienții ar trebui să țină cont.

„Sinuzita este o afecțiune în care membranele mucoase care căptușesc sinusurile se inflamează. Aceasta poate fi cauzată de o infecție bacteriană, virală sau fungică. Principalele simptome includ durere facială sau în jurul ochilor, congestie nazală, secreție nazală colorată și durere de cap. Faringita este inflamația mucoasei faringelui, adesea provocată de infecții virale sau bacteriene. Printre simptomele comune se numără durerea sau senzația de arsură în gât, dificultăți la înghițire, umflarea și roșeața faringelui și febră. Otita medie este o afecțiune care implică inflamația și acumularea de lichid în urechea medie. Acest lucru poate fi rezultatul unei infecții sau a unei alergii. Simptomele includ durere urechii, pierderea temporară a auzului, senzația de presiune în ureche și scurgeri din ureche”, precizează medicul.

În cazul în care prezentanți aceste simptome trebuie neapărat să mergeți la un medic specialist ORL.

„Este important să fiți conștienți de aceste afecțiuni și să consultați medicul specialist ORL dacă experimentați simptome persistente sau severe. O evaluare adecvată și un tratament pot fi esențiale pentru gestionarea acestor probleme de sănătate”, susține Diana Sauciuc.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Medic din Botoşani, acuzat de fraudă. Asupra sa au fost găsiţi 100.000 de euro. Procurorii l-au trimis în judecată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *