VIDEO Moment extraordinar la Românii au talent cu un copil de 9 ani cu origini botoșănene. Puștiul a primit Golden Buzz de la Dragoș Bucur

Iustin Cazacu are 9 ani și este campion mondial și european la șah.  ​A început să joace șah alături de sora sa, Sofia, și de bunicul lor. Bunicul i-a învățat pe copii să joace șah la un nivel de bază. După moartea bunicului, tatăl copiilor i-a dus la clubul local. Copiii au studiat șahul intens și acum sunt printre cei mai buni din România și chiar din lume. Sofia a ocupat podiumul în 2023 la Campionatul Național, fiind singura fată de pe podium.

Iustin este cel mai bun din lume la categoria lui de vârstă și în acest an a obținut o remiză cu celebrul Garry Kasparov, într-un eveniment simultan, potrivit Protv.ro. Există o rivalitate sănătoasă între cei doi frați, Sofia și Iustin, care joacă adesea împreună. Iustin câștigă de cele mai multe ori, dar atunci când pierde, începe să râdă și o aleargă pe Sofia prin casă, în joacă.

După momentul alături de sora sa, Iustin l-a avut „adversar” și pe Andi Moisescu. Puștiul i-a dat șah mat în doar 40 de secunde.

Mihai Bobonete: „Deci ce ți-a făcut. Nici n-a apucat să vorbească și erai în mat. Andi a durat mai mult să îți pregătești mâinile pe tablă. (…) E ceva uluitor absolut! Mă uitam la tine cum gândeai, cum te manifestai și cum făceai mutările și mi s-a făcut frică puțin. Mi se pare că ești foarte deștept. Mi-a plăcut foarte mult!”;

Andra: „Faptul că vă distrați făcând asta mi se pare extraordinar! Sunteți un exemplu pentru ceilalți copii!”;

„Cred că ce ați făcut pe scenă și ce poate să facă mintea ta este un fenomen. Cred că emisiunea aceasta este de fapt o emisiune gândită pentru oameni fenomen, așa cum sunteți voi doi. Și pentru că îmi doresc foarte mult ca cei care se uită la televizor să … vorbesc foarte mult nu?… ”, a zis Dragoș Bucur care a apăsat apoi Golden Buzz-ul.

Mama lui Iustin este din Botoșani, acesta având bunici în județul nostru, însă locuiește la Iași.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *