Investiție de peste zece milioane de lei în modernizarea drumurilor dintr-o comună din Botoșani

O investiție de peste zece milioane de lei va fi făcută în modernizarea drumurilor dintr-o comună din județul Botoșani. Primăria din comuna Pomârla a lansat licitația pentru stabilirea unei firme de construcții care să asfalteze mai multe drumuri de interes local.

Lucrările se derulează în cadrul proiectului de investiţii finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”.

Drumurile propuse spre modernizare sunt: Sat Pomârla – Tronson 1 format din drumurile DS 44 – DS 638 – DS 413 (DC 77B) și DS 437 (DC 80) în lungime de 2534 m; – Tronson 2 format din drumurile DS 546 – DS 544 (DC 77C) în lungime de 623 m; – Tronson 3 format din drumul DS 585 în lungime de 275 m; – Tronson 4 format din drumul DS 479 în lungime de 160 m; – Tronson 5 format din drumurile DS 468 (DC 77B) în lungime de 130 m; – Tronson 6 format di drumurile DS 1445 – DCL 480 (DC 77A) în lungime de 1085 m; – Tronson 7 format din drumurile DS 1285, DS 1264 în lungime de 1295 m; – Tronson 8 format din drumurile DS 412 (DC 80) în lungime de 290 m. Lungimea totală a drumurilor propuse spre modernizare este 6,392 km.

Google New Urmareste-ne pe Google News

„Din punct de vedere tehnic starea actuală a drumurilor se prezintă astfel: – nu au capacitatea portantă corespunzătoare pentru preluarea traficului rutier existent; – drumurile prezintă degradări și deformații specifice drumurilor pietruite; – partea carosabilă nu este delimitată clar; – razele curbelor sunt necorespunzătoare; – structura rutieră este necorespunzătoare; – șanțuri și rigole din pământ inexistente, cu secțiune necorespunzătoare, colmatate pe anumite porțiuni care nu asigură scurgerea apelor; – podețe lipsă sau subdimensionate din punct de vedere hidraulic care nu asigură buna evacuare a apelor spre emisarii locali; – zone locale inundabile care necesită refaceri de terasamente și drenaje; – condiții hidrologice nefavorabile; – intersecții la nivel neamenajate și nesemnalizate, care necesită lucrări specifice pentru asigurarea circulației în condiții de siguranță; – profil trasversal și longitudinal, neadaptat la clasa tehnică a drumului și viteza de circulație”, susțin reprezentanții Primăriei Pomârla.

Durata contractului este de 12 luni, cât reprezintă perioada de execuție a lucrărilor, plus perioada de garanție a lucrărilor (perioada de garanție a lucrarilor se stabilește în funcție de oferta primită și variază între 36 de luni și 72 de luni). Așadar durata contractului de lucrări va fi între 48 de luni și 84 de luni (în funcție de perioada ofertată pentru garanția lucrărilor).

Valoarea estimată a lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Modernizare drumuri de interes local în comuna Pomârla, județul Botoșani” este de 10.055.253,96 lei fără TVA.

One thought on “Investiție de peste zece milioane de lei în modernizarea drumurilor dintr-o comună din Botoșani

  1. La lucrarile de drumuri cel mai mult nu se respecta proiectele. Constructorii folosesc matewriale mai ieftine. Grosimile drumurilor mai mica decat in proiecte. Senatorul Achitei este singurul care monitorizeaza lucrarile de drumuri din judet si singurul care cere sa se respecte proiectele. Inspectorii si dirigintii sint la cheremul constructorilor si al politicienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *