FOTO Gest emoționant făcut de câțiva elevi botoșăneni pentru mămicile din Maternitatea Dorohoi

Câțiva elevi botoșăneni au făcut un gest emoționant pentru mămicile și viitoarele mămici de la Maternitatea Dorohoi. Copiii de la Școala din Dumbrăvița, însoțiți de profesorul lor de religie, Marian Iftode, care este coordonatorul biroului ProVita Iași, au vizitat, joi, 7 martie, mămicile și viitoarele mămici aflate internate în secția de maternitate și le-au oferit flori și mărțișoare confecționate chiar de ei. Nici cadrele medicale nu au scăpat de acest răsfăț cu ocazia Zilei Femeii.

„Din partea Centrului Eparhial de la Iași am distribuit cărticele de rugăciuni primite de noi prin grija Înalt Preasfințitului Teofan Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Împreună cu noi a fost și Parintele Protopop Ionuț Ștefan Apetrei care în cuvântul de învățătură a subliniat greutatea dar și frumusețea activităților de slujire a vieții relatând câteva fapte minunate din lupta cadrelor medicale pentru salvare a vieții cât și importanta legăturii ostenitorilor de aici cu Dumnezeu prin rugăciune. O doctoriță mai în vârstă aflată în prag de pensionare după,, o viață ” dăruită în slujirea vieții chiar afirma că ,, maternitatea este locul cel mai Sfânt dintr-un Spital””, a mărturisit preotul Teodor Ciurariu, care este preot misionar de caritate.

Acesta a oferit cadrelor medicale, prin șefa de secție dr. Angelica Leahu, o icoană cu Buna Vestire și a reamintit dorința părintelui protopop ca, în viitor, Bună Vestire să fie hramul acestei secții și al doilea hram al Spitalului Municipal din Dorohoi, care în prezent îl are ca ocrotitor pe Sfântul Nectarie Taumaturgul.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *