Zeci de medici rezidenți au activitate la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. Manager: Avem colegi care fac gărzi pe secțiile spitalului

Zeci de medici rezidenți au activitate la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani. Medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean, a declarat că rezidenții activează pe mai multe secții ale spitalului, unii făcând chiar gărzi.

Avem colegi rezidenți care fac gărzi în acest moment pe secțiile spitalului, pornind de la UPU, la Secția cardiologie, pe Chirurgie, ATI”, a precizat Monica Adăscăliței.

Printre cei care vin să acopere liniile de gardă, se numără și medici din Suceava, Iași și Dorohoi.

Managerul Spitalului Județean spune că, la această dată, unele secții sunt supraaglomerate, iar spitalul tinde să se transforme într-un spital cu bolnavi cronici, imobilizați la pat. Asta în timp ce Spitalul de Boli Paliative, care a fost construit pentru astfel de cazuri, nu este încă funcțional.

Secțiile cele mai mai cautate, cu cel mai mare număr de pacienți și cu rulaj de pacienți, sunt: chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurologie, medicină internă. Avem foarte mulți pacienți care sunt imobilizați la pat, care ar fi fost bine să fie internați pe secții de paleații sau alte boli cronice, dar pentru că nu avem la nivelul județului acest lucru, marea majoritatea a pacienților cronici, care se decompensează, se prezintă din nou la UPU și sunt internați pe secțiile spitalului”, a adăugat managerul Spitalului Județean.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Cât durează vacanţa de Paşte a elevilor în 2024. Câte zile se suprapun peste minivacanţa părinţilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *