Polițiști anchetați pentru luare de mită. De la un șofer din Botoșani au primit 100 lei

radar, stiri, politie rutiera, botosaniTrei agenţi de Poliţie din Iaşi – doi de la Postul de Poliţie Lespezi şi unu de la Postul de Poliţie Cristeşti – au fost trimişi în judecată pentru luare de mită, fiind suspectaţi că au primit, în mai multe rânduri, de la şoferi, dintre care unul din Botoșani, prinşi încălcând codul rutier, bani sau bunuri, precum alcool. Alături de cei trei poliţişti, în dosar au fost inculpaţi şi şase şoferi suspectaţi că au dat mită pentru a scăpa de sancţiuni.

Potrivit unui comunicat al  Directiei Generale Anticoruptie Iasi, în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au fost documentate fapte de luare de mită are ar fi fost comise în cursul anului 2023. Procurorii ieşeni suspectează că cei trei agenţi, care aveau atribuţii în ceea ce priveşte controlul în trafic, au luat mită de la şoferi pe care îi opreau şi cărora le imputau diverse abateri, de la transport de lemne fără documente, până la lipsa triunghiului reflectorizant, a extinctorului sau la probleme la caroserie, potrivit Ziarul de Iasi. Sumele primite porneau de la 50 de lei şi ajungeau la câteva sute de lei, iar într-un caz, unul dintre poliţişti ar fi primit inclusiv o sticlă de vin.

Pe 16 mai 2023, doi agenţi au oprit o autoutilitară cu număr de înmatriculare de Botoşani şi au primit de la şofer 100 lei. În 26 mai 2023, unul dintre poliţisti a oprit în trafic un şofer cu maşină de Suceava, ”de la care a pretins şi primit suma de 100 lei, pentru a nu-l sancţiona pentru lipsa documentelor legale asupra sa şi nepurtarea centurii de siguranţă”. În aceeaşi zi, poliţistul a oprit în trafic alţi şoferi, cu maşini care nu erau înmatriculate în judeţul Iaşi, şi a primit de la aceştia bani pentru a nu-i sancţiona pentru diverse abateri. De la un şofer care transporta material lemnos a cărui lungime depăşea caroseria autoutilitarei, poliţistul a primit 50 de lei, spun procurorii. De la altul, a primit suma de 100 de lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi a constata depăşirea cantităţii de lemne prevăzute în aviz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *