Un fermier din Botoșani a încasat ilegal subvenții de aproape 78.000 lei

foto: fermierinformat.ro

Un fermier din județul Botoșani a încasat ilegal subvenții de aproape 78.000 lei.  El este botoșăneanul care are de restituit, pentru 2023, cea mai mare sumă din subvenții după ce a încasat banii în mod necuvenit.  Este vorba despre o sumă de 77.735,33 lei.

Aproape 800 de fermieri din județul Botoșani au ajuns să fie executați silit după ce au încasat ilegal subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Potrivit reprezentanților Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), nu mai puțin de 781 de fermieri au fost executați silit și au fost obligați să restituie subvențiile.

Totalul debitelor înregistrate la centrul județean al APIA este de 21.332, din care 147 sunt constituite pentru anul 2023.

La această dată, sunt executați silit 271 de fermieri pentru că au încasat subvenții care nu li se cuveneau. Printre fermierii care au încasat subvenții fără să aibă acest drept, sau au fost penalizați în urma controalelor, s-au aflat și beneficiari care au înapoiat în mod voluntar banii.

De regulă, stingerea creanţelor se face prin conformare voluntară, adică prin plată directă, de către debitor, ca efect al propriei voinţe. ANAF intră pe fir dacă APIA nu reușește să recupereze subvențiile. În cazul în care debitorii nu-şi plătesc obligaţiile bugetare la termenele la care acestea au devenit eligibile, sunt demarate acţiuni de executare silită.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Doi botoșăneni au murit din cauza spirtului contrafăcut. Cum au fost pedepsiți cei care au pus la vânzare alcoolul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *