Restricțiile pe secțiile Spitalului Județean ”Mavromati” Botoşani se mențin. Managerul spitalului: În acest moment încă suntem în faza în care infecțiile respiratorii sunt în număr mare

Reprezentanții Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani mențin restricțiile pe secții, urmare a cazurilor încă ridicat de viroze respiratorii. Medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean Botoșani, a declarat că internările la Secția Pediatrie au crescut exponențial, din cauza răcelilor de sezon.

Pe secțiile spitalului au ajuns, în două zile, 149 de bolnavi cu viroze respiratorii, 49 dintre aceștia necesitând internare. Aproape 40 dintre infecțiile respiratorii sunt la copii iar la pneumonii, din 47 de cazuri, 20 sunt înregistrate la copii.

”Există adresabiliate la UPU, Infecțioase  și la copii. Dacă vă uitați la numărul de internări, la Pediatre a crescut exponențial datorită infecțiilor respiratorii. În acest moment încă suntem în faza în care infecțiile respiratorii sunt în număr mare, iar restricțiile se mențin”, a declarat Monica Adăscăliței.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Cât durează vacanţa de Paşte a elevilor în 2024. Câte zile se suprapun peste minivacanţa părinţilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *