Un botoșănean a fost amendat de jandarmi după ce câinii săi au ucis patrupedul unui vecin

Un botoșănean a fost amendat de jandarmi după ce câinii săi au ucis patrupedul unui vecin. Proprietarul a doi câini din rasa Ciobănesc din Asia Centrală (Alabay), care au scăpat din curte si au atacat câinele de rasă comună al unui vecin, a fost amendat cu 2000 de lei, din cauză că nu a luat măsurile necesare de prevenire a atacului canin care s-a soldat cu rănirea sau uciderea unui animal domestic, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr.55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

„Atragem atenția deținătorilor de câini periculoși sau agresivi asupra obligației de a nu permite ieșirea accidentală a acestora în spațiul public, având în vedere riscurile generate de atacul acestora asupra sănătății si integrității fizice a persoanelor sau animalelor domestice”, susțin reprezentanții Jandarmeriei Botoșani.

Conform prevederilor aceleiași ordonanțe, neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, iar dacă atacul a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 8 la 14 ani.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Tragedie! Un bărbat din Botoșani a murit în timp ce dirija traficul pentru lucrările unui drum. Cum s-a produs nenorocirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *