FOTO Pompierii și polițiștii Anticorupție, acțiuni preventive în Piața Centrală din municipiul Botoșani

Pompierii au fost prezenți astăzi în Piața Centrală din municipiul Botoșani, în cadrul „Săptămânii Protecției Civile”. Aceștia au desfășurat acțiuni de informare și educare preventivă în cazul producerii unui cutremur.

Cele mai multe dintre persoanele pe care le-am întâlnit ne-au spus faptul că au urmărit știrile despre cutremurele care s-au produs în ultimul an în țara noastră, dar nu au intrat în panică. Au fost și botoșăneni care și-au amintit de seismul din anul 1977 și de urmările acestuia, ziua de 04 martie fiind cea în care comemorăm 47 de ani de la acest seism”, informează printr-un comunicat ISU Botoșani.

Pe timpul acțiunii, pompierii au oferit materiale de informare preventivă din cadrul campaniei naționale “Nu tremur la cutremur”.
Modul de comportare în cazul descoperirii munițiilor rămase neexplodate, dar și cum pot fi prevenite incendiile, au fost alte subiecte abordate pe timpul activității de informare și educere preventivă.

Alături de pompieri, la această acțiune au participat și ofițerii de poliție ai Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, care le-au prezentat cetățenilor aspecte privind identitatea și competența Direcției Generale Anticorupție, datele de contact ale SJA Botoșani, consecințele corupție, atitudinea/reacția față de corupție și modalitățile de sesizare. Aceștia au distribuit material de prevenire a corupției cu mesajul „Corupția te arde!”, cu promovarea sistemului Call Center Anticorupție 0800.806.806.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *