Medicii, asistenții medicali și infirmierii de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani vor avea în îngrijire mai puțini bolnavi, din cauza complexității cazurilor

Medicii, asistenții medicali și infirmierii de la Spitalul Județean ”Mavromati” vor avea în îngrijire mai puțini bolnavi decât în prezent.

Medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, a declarat că în acest moment se face o renormare a personalului din unitate, pentru a vedea cu exactitate necesarul de personal.  Aceasta spune că, complexitatea cazurilor a crescut, însă, prin această măsură, și bolnavul va fi mai bine îngrijit.

Comitetul director împreună cu reprezetanții sindicatelor, cu fiecare reprezentant al secțiilor din Spitalul Județean, discută renormarea pe fiecare secție în funcție de adresabilitate, de patologie, de complexitatea cazurilor, pentru a face o renormare a personalului medical, conform cerințelor fiecarei secții. Legislația permite ca un medic, un asistent sau un infirmier să-și desfășoare activitatea în funcție de un număr de paturi. Dacă înainte aveam un medic la 8-10 paturi, acum am scăzut acest număr. La fel și la asistenți și infirmieri, pentru că aveam un infirmier la 25 de paturi. Având în vedere complexitatea cazurilor și nevoia de îngrijire mai mare a pacienților care se prezintă la Spitalul Județean, am scăzut numărul de paturi de care se poate îngriji un infirmier. În momentul în care renormăm, vom avea o situație reală cu necesarul de personal și funcție de acesta, putem solicita un alt memorandum sau putem jongla cu personalul mediu și auxiliar și chiar cu medicii, pentru a nu mai avea aceste breșe”, a declarat medicul Monica Adăscăliței.

Potrivit sursei citate, la această dată există secții în care personalul mediu și auxiliar se află în concediu medical, datorită patologiilor complexe de care suferă, urmare a volumului mare de muncă din spital.

Google New Urmareste-ne pe Google News

ÎPS Teofan va boteza copilul unui preot din Botoșani. Evenimentul va avea loc mâine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *