Ce se va întâmpla cu cele 10 kilograme de droguri găsite la Botoșani. Poliția Română: Asta pentru a-i lămuri pe cei care întreabă în stânga și în dreapta

Reprezentanții Poliției Române au anunțat ce se va întâmpla cu cele zece kilograme de droguri care au fost găsite la Botoșani, în mașina unui tânăr de 21 de ani.

„Le punem la păstrare… până în momentul distrugerii! Regulă care se aplică tuturor drogurilor, asta pentru a-i lămuri pe cei care întreabă în stânga și în dreapta: Dar ce faceți cu drogurile? Unde ajung? Aceeași soarta o vor avea și cele 10 kg de canabis ridicate de către polițiștii din Botoșani”, a anunțat Poliția Română.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Botoșani, au scos de pe piață 10 kilograme de droguri de mare risc, descoperite asupra unui tânăr, de 21 de ani, din județul Iași.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, la data de 28 februarie 2024, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, împreună cu polițiștii rutieri, au depistat în trafic, pe strada Sucevei, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, de 21 de ani, din județul Iași.

În urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, într-o geantă de voiaj, au fost descoperite 10 kilograme de substanță vegetală, mărunțită, asemănătoare canabisului, ambalată în folie de plastic.

Droguri aduse din Spania printr-o firmă de curierat

„Din cercetările efectuate s-a stabilit că drogul de mare risc, ambalat în mai multe pungi, a fost introdus în țară din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, fiind disimulat într-un colet ce conținea diverse produse alimentare. Întrucât conducătorul auto avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul din dotare și au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Autoturismul utilizat de către tânărul cercetat a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor”, precizează reprezentanții Poliției.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența substanțelor psihoactive, deținere de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc, fără drept.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *