El este tânărul care a fost prins la Botoşani cu zece kilograme de cannabis în maşină

Tânărul care a fost prins la Botoşani cu zece kilograme de cannabis în portbagajul maşinii pe care o conducea se numeşte Marian Năstase, are 21 de ani şi este din Iaşi. Acesta a primit, joi, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru comiterea infracțiunilor de conducere sub influența substanțelor psihoactive, deținere de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc, fără drept.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Botoșani, au scos de pe piață 10 kilograme de droguri de mare risc, descoperite asupra unui tânăr, de 21 de ani, din județul Iași.

La data de 28 februarie 2024, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, împreună cu polițiștii rutieri, au depistat în trafic, pe strada Sucevei, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, de 21 de ani, din județul Iași.

În urma controlului efectuat în interiorul autoturismului, într-o geantă de voiaj, au fost descoperite 10 kilograme de substanță vegetală, mărunțită, asemănătoare canabisului, ambalată în folie de plastic.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că drogul de mare risc, ambalat în mai multe pungi, a fost introdus în țară din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, fiind disimulat într-un colet ce conținea diverse produse alimentare.

Întrucât conducătorul auto avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul din dotare și au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Autoturismul utilizat de către tânărul cercetat a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

Admite propunerea formulată la 29 februarie 2024 de Direcţa de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Botoşani în dosarul de urmărire penală nr. 21/35/P/2024. În temeiul art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1 şi 3, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului NĂSTASE MARIAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc prev. art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 29.02.2024 şi până la data de 29.03.2024 inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului NĂSTASE MARIAN. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul pentru asistenţa juridică din oficiu a inculpatei, în sumă de câte 340 lei, se va achita Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei pe numele avocatului Andronache Magda – delegaţie nr. 613/2024. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi pentru Ministerul Public. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 29 februarie 2024, ora 14:15.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *