Elsaco Electronic a semnat contractul pentru retehnologizarea CET Hidrocarburi Arad, cu o valoare de peste 80 de milioane de euro

Asocierea Elsaco Electronic, Elsaco Engineering și Vestra Industry a semnat contractul pentru proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții „Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență la CET Hidrocarburi SA”.

Retehnologizarea CET Hidrocarburi este cel mai ambițios proiect al Aradului din ultimii 34 de ani și unul dintre cele mai mari din țară din domeniul producției de energie termică și electrică prin cogenerare. Valoarea contractului este de peste 397 de milioane de lei, fără TVA.

Obiectul proiectului constă în reducerea cu peste 30% a consumului de combustibil primar, prin producerea energiei electrice și termice în cogenerare de înaltă eficiență și reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă. Termenul de finalizare a proiectului este 30 iunie 2026.

Pornim către realizarea celui mai mare proiect energetic urban, în opinia mea. Este evident faptul că populația își dorește confort, energie regenerabilă, costuri diminuate, prin urmare ne propunem să livrăm un proiect excelent din toate punctele de vedere. La Arad vom utiliza o tehnologie care va fi aplicată în premieră atât în România, cât și în Europa, și anume se vor folosi echipamente care pot arde hidrogenul într-un amestec cu gazul metan. Atât motoarele cât și cazanele pe care le vom aduce la Arad pot să ardă acest amestec”, a declarat Valeriu Iftime, Președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *