FOTO Exerciții de evacuare în caz de cutremur într-o fabrică de confecții și un liceu din Săveni

Elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar de la Liceul „Dr. Mihai Ciucă” Săveni, dar și angajații unei fabrici de confecții din orașul Săveni au participat, joi, la exerciții de evacuare în caz de cutremur. Organizate în cadrul “Săptămânii Protecției Civile”, activitățile au urmărit verificarea modului de gestionare a unei situații de urgență provocate de cutremur. Totodată, s-a avut în vedere și instruirea tuturor participanților cu privire la pașii ce trebuie urmați în cazul producerii unui astfel de eveniment, pentru a fi în siguranță.

Toate persoanele care au participat la simulări au demonstrat că dețin cunoștințele necesare, astfel încât în cazul producerii unui astfel de eveniment să știe exact cum să se comporte. Aceștia au ieșit din clădiri în mod organizat și s-au deplasat la locul de adunare, unde pompieri militari și voluntari le-au vorbit despre măsurile de protecție înainte, pe timpul și după producerea unui seism.

Pe pietonalul din fața Primăriei Orașului Săveni au avut ocazia să studieze cele mai noi autospeciale din dotarea ISU Botoșani: hidroperforare, pirotehnică și de descarcerare și au aflat cum se folosește fiecare accesoriu, în parte. Pe rând, copiii au probat costumul de protecție al pirotehnicienilor sau al servanților și au urcat în autospeciale.

Prevenirea incendiilor care pot fi provocate de mijloacele de încălzire, coșurile de fum, instalațiile electrice sau de folosirea necorespunzătoare a buteliilor, modul în care trebuie să se comporte înainte, pe timpul sau după producerea unui incendiu, inundație sau alte situații în care viața este pusă în pericol, a fost un alt subiect abordat.

Pirotehnicienii le-au explicat ce se poate întâmpla dacă ating sau lovesc muniție rămasă neexplodată.

Mulți dintre tineri au vrut să afle cum pot să devină salvatori, iar alții cum își pot proteja bunicii sau frații mai mici.

La punctul de informare, toți participanții au primit materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” , „Nu tremur la cutremur” „Viziune 2020”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și „Îndepărtează pericolele! Protejează-i pe cei dragi!”.

La activitățile de informare și educare preventivă de la Săveni au participat și elevii Școlii Gimnaziale Vlăsinești.

Activitățile de astăzi au fost desfășurate cu sprijinul Primăriei Orașului Săveni, Serviciilor pentru Situații de Urgență Săveni și Vlăsinești și cadrelor didactice.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Acțiuni de informare și educare preventivă au continuat și în celelalte localități ale județului prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență. Pompierii voluntari au desfășurat și exerciții de evacuare în caz de cutremur sau incendiu.

Având ca slogan „ Împreună mai pregătiți ”, ISU Botoșani va desfășura până pe 4 martie a.c., activități de informare și educare preventivă în orașele Darabani, Ștefănești și Bucecea. Mâine, între orele 09:00 – 12:00, pompierii vor fi prezenți la Liceul Tehnologic Bucecea, cu autospeciale de intervenție și sfaturi utile pentru cetățeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *