Codul Rutier. Un semn de circulație, recent apărut, îi pune în dificultate pe șoferi

foto: Inquam Photos

Un nou indicator rutier a apărut pe șosele din România. Puțini șoferi știu de înseamnă. Poate fi ușor confundat cu un alt semn de circulație. Nerespectarea lui poate duce la accidente rutiere.

Codul Rutier se schimbă în permanență, iar din acest motiv șoferii trebuie să se documenteze pentru a fi la curent cu toate modificările. Un nou indicator rutier vă poate lăsa permis dacă faceți o manevră greșită în trafic, scrie evz.ro. Noul semn de circulație seamănă foarte mult cu indicatorul care anunță un sens giratoriu, dar reprezintă „Presemnalizarea unei amenajări rutiere care permite întoarcerea vehiculului”. Poate fi întâlnit pe drumurile publice acolo unde șoferii pot utiliza manevra de întoarcere, „U-turn”.

Cunoașterea acestui indicator este foarte importantă, deoarece șoferii trebui să știe cum să acorde prioritate atunci când îl întâlnesc. Dacă îl confundă cu cel care anunță un sens giratoriu se poate ajunge și la accidente rutiere.

În cazul unui giratoriu, șoferul care se află deja în sens are prioritate. În schimb, în cazul noului indicator, conducătorii auto trebuie să acorde prioritate mașinilor care vin din sens opus, în momentul în care vor să efectueze manevra de întoarcere.

Google New Urmareste-ne pe Google News

One thought on “Codul Rutier. Un semn de circulație, recent apărut, îi pune în dificultate pe șoferi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *