Inspectoratul Școlar Botoșani ia primele măsuri după rezultatele dezastruoase de la simularea Evaluării Naționale. Trimite profesorii metodiști în școli

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani ia primele măsuri după rezultatele dezastruoase de la simularea Evaluării Naționale. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al IȘJ, a declarat că va face o ierarhie a școlilor la nivelul județului în funcție de notele obținute de elevi, iar în unitățile cu cele mai slabe rezultate vor fi trimiși profesorii metodiști.

Vom merge în școli cu profesorii metodiști ca să vedem ce putem face pentru elevi, pentu a crește rezultatele. Vrem să acordăm asistență profesorilor de limba română și matematică și să remediem rezultatele în școlile în care este nevoie, în special în cele din mediul rural. În paralel, fiecare școală își face planuri de remediere”, a declarat Bogdan Suruciuc.

Rezultate la simularea Evaluării Naționale, la Botoșani au fost foarte mici. Doar o singură notă de 10 a fost obținută, iar promovarea la matematicăa fost de numai 31,60%.

Ratele de promovare pe discipline, la nivelul județului Botoșani, înregistrate de elevii claselor a VIII-a care au susținut probele simulării Examenului de Evaluare Națională, sesiunea martie 2024, sunt următoarele:  Limba și literatura română – procent de promovare: 68,42% iar  Matematică – procent de promovare: 31,60%. Un singur elev, de la Școala Gimnazială Nr. 7 din Municipiul Botoșani, a obținut nota 10.

De asemenea, niciun elev nu a obținut media 10.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Tragedie în județul Botoșani! Copilaș de 4 ani, găsit mort în curtea bunicilor

3 thoughts on “Inspectoratul Școlar Botoșani ia primele măsuri după rezultatele dezastruoase de la simularea Evaluării Naționale. Trimite profesorii metodiști în școli

  1. până nu va fi disciplină și uniforme elevii să știe pentru ce vin la școală nu se va schimba nimic ! România educată! Se vrea un sistem cu indivizi nepregătiți care să fie ușor de manipulat!

  2. Măsuri de remediere : Desființarea claselor simultane ,clase cu 25 de elevi , testarea cadrelor didactice , camere de luat vederi în fiecare sală de clasă , garduri și pază în școli .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *