Pompierii botoșăneni au evaluat modul de gestionare a unei situații de urgență într-o comună din județ

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșula. Potrivit scenariului, mai multe gospodării și case de pe raza localităților Coșula, Pădureni și Șupitca au fost inundate după ce apele râului Miletin au ieșit din albie, în urma precipitațiilor abundente.

Specialiștii Centrului Operațional, ai Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților și ai Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Botoșani au analizat felul în care Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) Coșula a pus în aplicare planurile de intervenție și protecție a populației în caz de inundații. Aceștia au discutat despre modul de cunoaștere, organizare și desfășurare a activităților de avertizare, alarmare publică și evacuare a populației din zonele de risc.

Activitatea s-a desfășurat în baza Planului de pregătire în situații de urgență pentru 2024, aprobat prin Ordin al Prefectului, fiind organizată în contextul sărbătoririi Zilei Protecției Civile din România, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *