Profesori fără catedră și cu normă incompletă în școli din Botoșani, de la 1 septembrie. Vezi listele cu restrângerile de activitate și completare de normă!

Mai multe cadre didactice botoșănene au rămas fără catedre ori sunt cu normă incompletă, de la 1 septembrie, din cauza scăderii populației școlare.

Este vorba de profesori de mai multe specializări, titulari, care predau în școli din mediu rural, dar și urban. Potrivit situației prezentate de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, șase cadre didactice din județ, titulari, și-au pierdut catedrele iar alți peste 20 sunt cu normă incompletă.

Reprezentanții IȘJ spun că există soluții pentru toți cei aflați în cele două situații.

”Este etapa în care se evaluează dosarele și în ordinea punctajelor obținute vor ocupa posturile din lista posturilor vacante”, a declarat Ana Maria Loghin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean.

Cadrele didactice care au intrat în restrângere de activitate predau limba și literatura română, limba franceză, dar este și un învățător și un profesor specialitatea agricultură Vezi aici lista cu restrângerile de activitate!

De asemenea, peste 20 de cadre didactice, de mai multe specializări, intră în completare de normă, de la 1 septembrie 2024. Sunt atât din școli din municipiul Botoșani, cât și din școli din județ, cei mai mulți fiind titulari pe post.

Scăderea populației școlare este principalul motiv pentru aceste situații. Sunt școli cu șapte copii pe un nivel . Ce faci cu aceștia?”, a spus Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani. Vezi aici lista cu cadrele didactice din Botoșani, în completare de normă!

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Risc de zăpezi în aprilie, în România. Avertisment meteo de la ANM: ”Iernile blânde au tendința de a se prelungi”

 

3 thoughts on “Profesori fără catedră și cu normă incompletă în școli din Botoșani, de la 1 septembrie. Vezi listele cu restrângerile de activitate și completare de normă!

  1. Unii au restrângere nejustificata ! Nu verifica nimeni !!Așa ca nu te mai umfla in pene ,Axinte ! Vrei sa ieși la pensie din aceasta funcție,președinte LSI ?! Ai primit o moștenire la intrarea in învățământ ?! 😀

  2. Domnule Axinte ,ar trebui in mai sa participe toți sindicaliștii d stra la votul scaunului d stra, de președinte LSI Nu ,doar liderii din scoli, numiți de stra care și normal ,va vor vota ! Și ajutați doar anumiți membri de sindicat !!

  3. De ce concurs de dosare ? Au intrat în învățământ persoane absolvind niște cursuri on line și au adunat vechime și grade didactice . Vreți calitate în învățământ ? Concurs frate ! Sunt atâția tineri cu facultatea la zi care muncesc gestionari în marketuri !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *