FOTO Amendă uriașă, de 20.000 lei, dată unui bărbat care vindea țigări într-un bar dintr-o localitate din județul Botoșani

Amendă uriașă dată de jandarmii botoșăneni, în acest sfârșit de săptămână. În valoare de 20.000 de lei, sancțiunea a fost aplicată unui bărbat care oferea spre comercializare țigări de contrabandă într-un bar din orașul Darabani, cele aproximativ 75 de pachete de țigări neaccizate găsite asupra sa fiind confiscate.

Comercializarea unei cantități mai mici de 10000 de țigarete fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 20000 de lei la 10000 de lei. De asemenea, conform prevederilor Codului Fiscal, deținerea în afara antrepozitului fiscal de către orice persoană sau comercializarea pe teritoriul României a mai mult de 10000 de țigarete, într-un an calendaristic, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, constituie infracțiune, pedeapsa pentru această faptă fiind închisoarea de la 2 ani la 7 ani”, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

În acest sfârșit de săptămână, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, angrenate în acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale și a consumului de substanțe psihoactive, au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 41000 de lei.
Tulburarea ordinii și liniștii publice, provocarea de scandal, adresarea de injurii, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public și refuzul de legitimare au reprezentat cele mai frecvente fapte de încălcare a legislației constatate de jandarmi pe timpul executării misiunilor de ordine și siguranță publică, independent sau în cooperare cu polițiștii botoșăneni, atât în mediul urban, cât și în cel rural, transmit reprezentanții IJJ Botoșani.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Risc de zăpezi în aprilie, în România. Avertisment meteo de la ANM: ”Iernile blânde au tendința de a se prelungi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *