FOTO Casă parohială făcută scrum de la o candelă

O candelă a făcut scrum casa parohială de la biserica Precista Veche din Piatra Neamţ. Flăcările la imobilul situat pe pe Bulevardul Decebal din Piatra Neamţ au fost observate în ziua de vineri, 23 februarie 2024, după lăsarea întunericului.

Apelul pentru intervenţia cadrelor de la ISU a fost primit la dispecerat la ora 20:01, la locul indicat fiind trimise patru autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la acoperişul construcţiei, care, deşi avea destinaţia iniţială de casă parohială, nu mai era locuită în prezent.

Făcările se extinseseră şi la o anexă alipită, existând riscul ca incendiul să se propage la un bloc de locuinţe aflat în imediata apropiere.

Misiunea pompierilor s-a concentrat pe împiedicarea extinderii şi lichidarea incendiului, operaţiunile terminându-se după ora 22.00, flăcările provocând daune importante, fiind distrus acoperişul construcţiei pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi şi o anexă din lemn de 12 metri pătraţi.

„De asemenea, au fost afectate diverse bunuri din interiorul unei camere. „Focul deschis în spaţii închise (candelă) a fost cauza probabilă de producere a incendiului“, a declarat căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *