Ambulatoriul de recuperare neuromotorie de la Direcția pentru Protecția Copilului Botoșani, modernizat cu bani din PNRR

Noi bani din PNRR atrași la Botoșani. Centrul de servicii și recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu pentru persoanele adulte cu dizabilități din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) va fi reabilitat și modernizat cu fonduri atrase din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), informează printr-un comunicat Consiliul Județean Botoșani.

Doina Nacu, directorul general al DGASPC, instituție subordonată Consiliului Județean Botoșani, a semnat contractul de finanțare a proiectului depus în cadrul Componentei 13  a PNRR, Reforme sociale. Este un proiect cu o valoare de peste 1,3 milioane lei, care prevede atât lucrări de reabilitare, cât și dotările necesare pentru creșterea șanselor de recuperare a persoanelor cu dizabilități. Consiliul Județean Botoșani va asigura o cofinanțare de 23.800 lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor neeligibile.

„Consiliul Județean Botoșani și instituțiile din subordine valorifică toate oportunitățile de finanțare ce se ivesc. Prin implementarea acestui proiect, în care dotările reprezintă aproape o treime din valoarea totală, vom crește șansele de recuperare neuromotorie a persoanelor cu dizabilități. Acordăm o atenție deosebită domeniului social, drept dovadă investițiile pe care le-am făcut în ultimii ani în instituțiile din subordine, atât din fonduri proprii, cât și guvernamentale și europene”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, felicitând, totodată, echipa care a lucrat la acest proiect.

„Obiectivul nostru, al Consiliului Județean, este să demarăm și să ducem la bun sfârșit cât mai multe investiții, pentru a asigura cele mai bune condiții persoanelor care au nevoie de serviciile specialiștilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului”, a spus vicepreședintele Dorin Birta.

DGASPC Botoșani a lansat achiziția publică pentru realizarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, necesară pentru realizarea proiectului tehnic și a execuției lucrărilor de modernizare.

Valoarea proiectelor de dezvoltare și modernizare a DGASPC din ultimii trei ani, implementate sau aflate în curs de implementare, se ridică la aproximativ 15 milioane euro.

FOTO! Acțiunea Blocada, în orașele Dorohoi, Săveni și Botoșani. Au fost date amenzi de peste 50.000 de lei

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *