A vrut să arate cât de puternic, dar a ucis un om. Un tânăr din Botoșani a ajuns după gratii pentru o prostie din adolescență

Un tânăr din Botoșani a ajuns după gratii pentru o prostie din adolescență. Pe când avea doar 15 ani, acesta a lovit cu pumnul sau palma peste față un bărbat de 65 de ani, care s-a dezechilibrat și a căzut cu capul de asfalt. La câteva săptămâni după incident, botoșăneanul a murit în spital.

Florin Bogdan Obadă are acum 23 de ani, însă a fost condamnat, definitiv, pentru faptele din 2015. Atunci, pe 5 iulie 2015, tânărul din Vorniceni, a lovit cu pumul sau palma peste față pe bărbatul care a căzut pe spate și s-a lovit cu capul de asfalt, leziunile ducând la decesul acestuia pe 2 august 2015.

Acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, autorul a fost trimis în judecată în 2020, iar la sfârșitul lunii februarie a fost condamnat definitiv la doi ani de internare într-un centru educativ. Decizia a fost dată de Curtea Apel Suceava.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

În baza art. 421 pct. 1 lit. a Cod procedură penală respinge, ca tardiv introdus, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani împotriva Sentinţei penale nr. 156 din 16.09.2022 a Tribunalului Botoşani – Secţia penală pronunţată în dosarul nr. 1862/40/2020. În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite apelurile declarate de inculpatul Obadă Florin Bogdan şi de părţile civile Ursache Ioan, Ştefan Cristina, Curcă Anca şi Obadă Ramona Elena împotriva Sentinţei penale nr. 156 din 16.09.2022 a Tribunalului Botoşani – Secţia penală pronunţată în dosarul nr. 1862/40/2020. Desfiinţează în parte Sentinţa penală nr. 156 din 16.09.2022 a Tribunalului Botoşani – Secţia penală pronunţată în dosarul nr. 1862/40/2020, şi, în rejudecare, dispune: Înlătură din sentinţa penală apelată următoarele dispoziţii: – dispoziţia de prelevare de probe biologice de la inculpatul Obadă Florin Bogdan; – dispoziţia de aplicare faţă de inculpatul Obadă Florin Bogdan a măsurii educative a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 4 ani şi dispoziţia de executare a măsurii educative într-un penitenciar; – dispoziţia de obligare a inculpatului Obadă Florin Bogdan la plata către părţile civile Curcă Anca, Obadă Ramona Elena, Ştefan Cristina şi Ursache Ioan a sumei de câte 13.750 lei fiecare cu titlu de daune materiale. În baza art. 114 alin. 2 lit. b Cod penal rap. la art. 124 Cod penal şi art. 134 alin. 1 Cod penal aplică inculpatului Obadă Florin Bogdan măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte prev. de art. 195 Cod penal, cu aplic. art. 113 alin. 2 Cod penal.

Majorează daunele morale pe care inculpatul a fost obligat să le plătească părţilor civile Curcă Anca, Obadă Ramona Elena, Ştefan Cristina şi Ursache Ioan de la câte 5.000 Euro la câte 10.000 de Euro pentru fiecare parte civilă. În baza art. 1349 alin. 3 Cod civil şi art. 1372 Cod civil stabileşte ca inculpatul Obadă Florin Bogdan să plătească despăgubirile civile la care a fost obligat prin sentinţa penală apelată, aşa cum a fost modificată prin prezenta decizie, către părţile civile Curcă Anca, Obadă Ramona Elena, Ştefan Cristina, Ursache Ioan, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani şi Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi, în solidar cu părţile responsabile civilmente Obadă Gheorghiţă şi Obadă Mariana. În baza art. 274 alin. 3 Cod procedură penală şi art. 176 alin. 4 Cod procedură penală stabileşte ca inculpatul să plătească cheltuielile judiciare avansate de stat şi cheltuielile judiciare la plata cărora a fost obligat prin sentinţa penală apelată către părţile civile Curcă Anca, Obadă Ramona Elena, Ştefan Cristina şi Ursache Ioan, în solidar cu părţile responsabile civilmente Obadă Gheorghiţă şi Obadă Mariana.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu sunt contrare prezentei decizii. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. În baza art. 276 alin. 6 Cod procedură penală obligă inculpatul Obadă Florin Bogdan, în solidar cu părţile responsabile civilmente Obadă Gheorghiţă şi Obadă Mariana, la plata către părţile civile Curcă Anca, Obadă Ramona Elena, Ştefan Cristina şi Ursache Ioan, a sumei de câte 1.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare efectuate în apel de fiecare din cele patru părţi civile. Definitivă. Pronunţată azi, 22.02.2024, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *