Nouă șoferi s-au ales cu roțile mașinilor blocate, la Botoșani, după ce au parcat autovehiculele de transport marfă pe unde au apucat

Mai mulți șoferi din Botoșani au fost sancționați de polițiștii locali, iar unii chiar s-au ales cu roțile mașinilor blocate după ce au parcat la întâmplare, fără a ține cont dacă este sau nu permis.

Potrivit unui comunicat al Poliției Locale, joi, în intervalul orar 03.00-14.00, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe drumuri publice, au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale și depistarea conducătorilor auto care au parcat autoturisme destinate transportului de mărfuri și a celor de transport persoane în alte locuri decât cele special amenajate.

„În conformitate cu prevederile art. 142 din H.G. nr. 1391/2006 și ale H.C.L. nr. 292/2017, polițiștii locali au dispus măsura blocării roților unui număr de 9 autovehicule parcate neregulamentar pe str. G. Enescu, str. Armeană și str. Calea Națională. De asemenea, au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 2100 lei potrivit H.C.L. nr. 292/2017”, precizează sursa citată.

Ce trebuie să știți

Conform art. 12 alin.(6) și (7) din H.C.L. nr. 292/2017, Este interzisă oprirea, staţionarea și parcarea mijloacelor de transport mărfuri şi bunuri, remorci, rulote, platforme, a celor de transport persoane, cu excepţia maxi taxi, şi a celor destinate serviciilor de turism, altele decât autoturismele, a căror dimensiuni depăşesc dimensiunile locului de parcare marcat, precum şi a tractoarelor de orice tip, inclusiv gama de utilaje aferente, în alte locuri decât ȋn spaţii aflate în proprietate privată sau în parcările special amenajate pentru aceste categorii de vehicule, semnalizate prin
indicatoare sau marcaje.

Se interzice staţionarea și parcarea autovehiculelor de transport marfă aparţinând societăţilor comerciale, pe spaţiile dintre blocuri, ȋn parcările publice de pe domeniul public sau privat al municipiului sau în oricare alte locuri în care ar stânjeni circulaţia autovehiculelor din trafic ori a celor parcate sau staţionate regulamentar.

Potrivit art. 37 lit. b din același act normativ, modificat și completat de H.C.L. nr. 162/2023, în parcările Luceafărul, Elvila și Piața Viilor pot parca și autovehiculele cu masa maximă autorizată cuprinsă între 3,5 tone și 7 tone, în intervalul orar 18.00-08.00, în zilele de luni până vineri, iar sâmbătă și duminică între orele 14.00 – 08.00.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Mărturisirea unei mame din Botoșani te lasă fără cuvinte. Ultima dorință a fiului său de 10 ani, înainte de a muri: Să fiu câte un pic mai sănătos până naște mama mea, să îl cunosc pe fratele meu

One thought on “Nouă șoferi s-au ales cu roțile mașinilor blocate, la Botoșani, după ce au parcat autovehiculele de transport marfă pe unde au apucat

  1. Rușine poliției locale, îi vânează pe cel mici , pe balauri, cei cu firme mari și binecunoscute, nu-i deranjează nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *