Botoșăneanul aflat pe lista celor mai periculoși 10 prădători sexuali aflați în libertate. Fostul profesor parcă a intrat în pământ

Un bărbat din județul Botoșani, fost cadru didactic, se află printre cei mai periculoși 10 prădători sexuali aflați în libertate. Condamnați la închisoare pentru viol, ei sunt căutați acum de Poliție.

Cristian Mreană, un profesor de 49 de ani, era căsătorit, cu doi copii. El i-a întins o capcană unei eleve de 15 ani, de la Liceul cu Program Sportiv Botoșani, unde era profesor de sport.

În septembrie 2018, dorind să se transfere la un alt liceu, fata a rugat un profesor să o ajute să obţină mai repede adeverinţa cu situaţia şcolară. Pe 3 septembrie 2018, la prânz,

Mreană a convins-o pe Maria să urce în maşina lui, apoi, sub pretextul că trebuie să meargă ca să vadă un teren, a dus-o pe fată într-o pădure de la marginea oraşului, unde a violat-o. Potrivit Libertatea.ro, fata a mărturisit totul unui psiholog, care a anunțat părinții. Aceștia au cerut ajutorul poliției.

Profesorul a fost reţinut pe 19 septembrie 2018, apoi arestat preventiv. După o lună, a fost plasat în arest la domiciliu, iar din decembrie 2018 – pus sub control judiciar.  În anchetă şi în procesul ce a urmat, Mreană n-a recunoscut acuzaţiile, dar dovezile anchetatorilor, printre care şi o expertiză genetică a probelor ridicate din maşina lui, i-au convins pe judecători că el e vinovat. În iunie anul trecut, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv la 7 ani de închisoare şi l-a obligat să-i plătească victimei 15.000 euro, daune morale. Dar Mreană a dispărut, înainte de verdictul final.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *