Elevii unui liceu din Botoșani, învățați cum să devină antreprenori

liceu demostene botez trusesti- botosaniElevii unui liceu cu profil agricol din județul Botoșani vor învăța cum să devină antreprenori. Este vorba despre elevi ai Liceului Tehnologic „Demostene Botez” din Trușești, care vor participa la activități prin proiectul AgriSchool Plus, ce se derulează în perioada 2024-2026 și are ca scop pregătirea elevilor din liceele agricole pentru reușita profesională, prin educație antreprenorială practică și cooperarea cu mediul de afaceri local.

În total 400 de elevi din cel puțin 30 de licee agricole își vor îmbunătăți abilitățile antreprenoriale prin participarea la cursul de antreprenoriat (Antreprenor JUNIOR™ – elevi); iar peste 150 de profesori vor participa la traininguri destinate profesorilor din liceele agricole.

De asemenea, peste 100 de elevi vor participa la Incubatorul național JA BizzFactory™, componenta practică a programului, ce are rolul de a dezvolta competențe, atitudini și aptitudini antreprenoriale practice, precum și capacitatea de a trece de la idee la pilot de afacere; iar 150 de profesori și 500 de elevi vor fi implicați în training-uri, webinarii și evenimente de tip Innovation Day. Cele mai active licee agricole vor fi sprijinite cu granturi pentru educație antreprenorială.

50 de profesori vor participa la activitățile Școlii de Vară ediția 2024; iar cele mai bune echipe de elevi selectate după Incubator, cu proiecte agribusiness, vor participa la Competiția europeană de antreprenoriat Gen-E, etapa națională, în luna mai 2024.

180 de elevi și 12 profesori participă la evenimentele de tip Innovation Day organizate în acest an, în februarie și martie, la Liceul Tehnologic Constantin Dobrescu, Curtea de Argeș, Liceul Tehnologic Demostene Botez, Trușești, Liceul Tehnologic nr. 1, Cudalbi și au oportunitatea de a explora într-un mod interactiv lumea antreprenoriatului agricol sau a celui corelat cu producția agricolă și de a lucra în echipă la un proiect agribusiness.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Un nou magazin cu o suprafață de 5.000 mp. la Botoșani. Acesta va fi completat cu parcare și spațiu verde

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *