Se extinde rețeaua de canalizare în municipiul Botoșani și o comună din județ

retea apa, lucrari, stiri, botosaniPrimăria Municipiului Botoșani, prin Zona Metropolitană, a fost selectată pentru finanțare în cadrul apelului privind extinderea rețelelor de apă și canalizare.
Proiectul, „Extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda (municipiul Botoșani) și sat Curtești (Comuna Curtești)”, depus pe Componenta C1 – Managementul Apei, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), are o valoare eligibilă de 10,1 milioane de lei cu TVA.

Reușita se datorează și partenerului nostru, domnul primar al comunei Curtești, Maricel Anton. În prezent, în zona Lebăda nu există un sistem de canalizare menajeră iar în lipsa acestuia, care să permită colectarea și evacuarea apelor uzate menajere pentru întreaga populație din zonele vizate, dejecțiile se infiltrează în pânza freatică și poluează apele subterane. Rețelele de canalizare constituie element de bază pentru zonele locuite și premisele pentru dezvoltarea în continuare a arealului”, a menționat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Lungimea propusă pentru extinderea rețelei de apă uzată este de 8 km, din care 7,1 km rețea colectare ape uzate și 0,9 Km conductă de refulare, care nu urmărește același traseu cu rețeaua de colectare a apelor uzate. În lungul colectoarelor sunt dispuse 217 cămine de vizitare.

Datorită diferențelor de altitudine între diferite puncte ale rețelei de canalizare, sunt prevăzute 6 stații de pompare ape uzate. Pe rețeaua nou proiectată vor fi realizate și 415 racorduri pentru actualii și viitorii utilizatori. Numărul estimat este de 300 persoane la Botoșani și 470 persoane la Curtești, dar va crește după investițiile imobiliare din zonă, estimarea fiind la peste 2.000 de utilizatori în primul an după punerea în funcțiune.

FOTO Accident pe un drum din Botoșani! Un șofer a ajuns cu mașina într-o pădure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *