40 de sancțiuni aplicate de jandarmi, în weekend, la Botoșani

În vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a acționat în acest sfârșit de săptămână cu efective mărite, care au executat misiuni specifice independent sau în cooperare cu efective de poliție, atât în mediul urban, cât și în zona de responsabilitate a mai multor secții de poliție rurală.

Prevenirea faptelor cu violență și a consumului de substanțe psihoactive, dar și respectarea legislației care reglementează normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică, au fost obiectivele avute în atenție de echipajele de jandarmerie.

40 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 11500 de lei, au fost aplicate de jandarmi pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, dar și pentru încălcarea prevederilor Legii nr.349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun sau a Ordonanței de Urgență nr.55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Tot la finalul săptămânii trecute, efectivele de jandarmerie au constatat două infracțiuni de lovire și alte violențe, precum și o infracțiune de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fiind întocmite acte de sesizare a organelor de urmărire penală.
De asemenea, jandarmii botoșăneni au acordat sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice pe timpul meciului de fotbal dintre echipele F.C. Botoșani – C.S.U. Craiova, disputat duminică pe Stadionul municipal Botoșani.

”Recomandăm cetățenilor să solicite imediat sprijinul forțelor de ordine, în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgență 112, în situația sesizării unor fapte antisociale de natură penală sau contravențională, pentru ca intervenția acestora să aibă loc în cel mai scurt timp, iar gradul de afectare al climatului de ordine și siguranță publică să fie cât mai redus, prin luarea măsurilor legale ce se impun”, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Jandarmi Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *