Prima minivacanță din 2024. Vor fi șase zile libere la rând

Românii vor avea parte în această primăvară o minivacanță de nu mai puțin de șase zile, dar mai au de așteptat, având în vedere că nici măcar nu s-a încheiat iarna calendaristică.

La începutul lunii mai, ultima de primăvară, românii vor avea o minivacanță de șase zile, în care vor fi incluse și liberele de paști, dar și o zi bonus oferită de Guvern pentru a face ”punte”.

Va fi liber pe 1 Mai – Ziua Muncii. Apoi, 2 mai, care pică într-o zi de joi, între două alte sărbători legale: 1 mai – Ziua Muncii (miercuri) și 3 mai – Vinerea Mare (vineri). Duminică, 5 mai, este Paștele ortodox, iar luni, 6 mai este a doua zi de Paște. Ziua de 2 mai este declarată zi liberă de Guvern, pentru a se face punte între 1 Mai și Vinerea Mare.

A doua minivacanță din acest an va fi în luna august, potrivit RomaniaTV care citeaza Fanatik. Atunci, 16 august este vineri, imediat după sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria – 15 august) care este joi. Dacă lipim weekendul rezultă o minivacanță de 4 zile.

Anul minivacanțelor se încheie tocmai în perioada sărbătorilor de iarnă. A treia minivacanță va fi de Crăciun: 25 decembrie și a doua zi de Crăciun (26 decembrie) pică miercurea și respectiv joia. Guvernul României a decis ca ziua de vineri, 27 decembrie, să fie de asemenea liberă pentru bugetari. Așadar, o altă minivacanță de 5 zile.

Lista zilelor libere din 2024

În total, în 2024 avem 17 zile libere, cu două mai multe decât anul trecut. O parte dintre ele vor pica în weekend. Vor exista și câteva minivacanțe de care se vor bucura angajații. Iată lista:

1 ianuarie – Anul Nou (luni)
2 ianuarie – Anul Nou (marți)
6 ianuarie – Bobotează (sâmbătă)
7 ianuarie – Sfântul Ioan Botezătorul (duminică)
24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române (miercuri)
1 mai – Ziua Muncii (miercuri)
2 mai (zi liberă stabilită de Guvern anul 2024)
3 mai – Vinerea Mare
5 mai – prima zi de Paște ortodox 2024 (duminică)
6 mai – a doua zi de Paște ortodox 2024 (luni)
1 iunie – Ziua Copilului (sâmbătă)
23 iunie – Rusalii (duminică)
24 iunie – A două zi de Rusalii (luni)
15 august – Adormirea Maicii Domnului (joi)
16 august (zi liberă stabilită de Guvern pentru anul 2024)
30 noiembrie – Sfântul Andrei (sâmbătă)
1 decembrie – Ziua Națională a României (duminică)
25 decembrie – prima de Crăciun (miercuri)
26 decembrie – a doua zi de Crăciun (joi)
27 decembrie (zi liberă stabilită de Guvern pentru anul 2024)

Inspectoratul Școlar Botoșani a publicat lista cu profesorii pensionari care vor fi menținuți la catedră în anul școlar viitor. Cine sunt aceștia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *