O femeie cu o afecțiune gravă a mers la spital cu taxiul, să nu deranjeze ambulanța „pentru o jenă”

Foto: Antena3

O femeie în vârstă de 59 de ani, din Galata, județul Iași, care suferea de o afecțiune gravă, a mers la spital cu taxiul, să nu deranjeze ambulanța „pentru o jenă”. Femeia a mers la spital cu taxiul la spital, considerând că dacă sună la 112 ar deranja, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași. În curtea spitalului femeia a făcut sincopă și fractură maleolară.

După investigații, medicii au descoperit că femeia suferă de tromboembolism pulmonar masiv bilateral, o afecțiune gravă care poate duce la stop cardiorespirator.

„Acum e stabilă, conștientă și internată în terapie intensivă cardiologie unde va fi tratată mai multe zile”, spune sursa citată.

Femeia nu a vrut să deranjeze ambulanța pentru o jenă în piept care ascundea o patologie serioasă.

„Oamenii care într-adevăr ar trebui să sune la 112 se gândesc de două ori și uneori aleg să nu deranjeze. Pentru ei sunt echipajele de urgență din prespital, nu pentru cei care au afecțiuni vechi cunoscute, care trebuie să vină la spital cu programare și fără 112 sau pentru cei care sunt programați la internare de zi, sunt stabili și după ce își pregătesc bagajul se gândesc că un taxi costă și ambulanța e gratis. Iar în UPU protocolul de triaj se aplică pe criterii medicale și nu pe criteriul dacă ai venit cu ambulanța o să te preia înaintea celorlalți”, spune Diana Cimpoeșu.

(sursa: Mediafax)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *