FOTO! Primăria Botoșani închide cele trei spații de stocare temporare a deșeurilor, de la ieșirea din oraș

Lucrările privind „Închidere SST neconforme în municipiul Botoșani, județul Botoșani”, se desfășoară fără întârzieri. Constructorul, INOVECO, oferă garanții că termenul stabilit pentru închiderea șantierului – aprilie 2024, nu va suferi modificări.

De acest lucru s-a asigurat și primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care a făcut astăzi o vizită în teren pe strada I. C. Brătianu FN, acolo unde aceste spații au fost deschise în anul 2012.

„Închidem o altă problemă istorică a municipiului Botoșani! Am fost nevoiți atunci să deschidem cele trei spații după ce depozitul de deșeuri a fost închis iar un alt proiect privind managementul integrat a avut întârzieri. Am militat pentru închiderea in situ a acestor spații care reprezentau un pericol pentru sănătatea botoșănenilor, în locul relocării deșeurilor”, a menționat primarul Cosmin Andrei.

Pe aceste terenuri vor fi executate lucrări de amenajare șanțuri perimetrale, decopertarea părții superioare a celor 3 spații, bazin vidanjabil pentru levigat și pentru captarea gazelor iar la final vor fi spații verzi.

Contractul de finanțare este în valoare de 2,5 milioane de euro (12,3 milioane de lei), fondurile fiind asigurate prin Programul RO – Mediu, „Mediu, Adaptare la Schimbări Climatice și Ecosisteme”.

Obiectivul general îl reprezintă creșterea capacității UAT Botoșani de a gestiona, reduce, elimina riscurile generate de substanțele periculoase și deșeuri municipale. Partener al Primăriei Municipiului Botoșani în derularea acestui proiect este Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Mediului. Programul „Mediu, Adaptare la Schimbări Climatice și Ecosisteme” (RO – Mediu) este finanțat de Mecanismul Financiar Spațiul Economic European (SEE) 2014 – 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *