Când intră banii pe cardurile sociale în 2024? Precizări de ultimă oră de la ministrul Investițiilor

Într-o perioadă de incertitudine și greutate economică pentru mulți români, întrebarea când intră banii pe cardurile sociale devine crucială pentru cei aflați în pericol de sărăcie. Cu toții așteaptă cu nerăbdare sprijinul financiar promis de Guvern, iar răspunsul la această întrebare este vital pentru supraviețuirea lor în aceste vremuri dificile. Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, i-a fost solicitat să ofere clarificări în legătură cu acest subiect sensibil care afectează atâția oameni vulnerabili din România.

Oficialul a anunţat că prima tranşă din acest an pentru voucherele sociale va fi acordată în a doua jumătate a lunii februarie, deoarece procesul a fost întârziat fiind necesară o actualizare a bazei de date. Actualizarea respectivă este foarte importantă, deoarece plafonul pentru persoanele eligibile, care pot primi ajutorul de la Guvern, a crescut de la 1700 de lei, la 2000 de lei.

„În 2024 vom avea şase tranşe. Prima tranşă va fi acordată la finalul lunii februarie şi fac această precizare: eu am să comunic public pe acest subiect când normele vor fi adoptate, probabil că săptămâna viitoare o să avem normele adoptate, tranşa din februarie va veni după jumătatea lunii februarie. De ce? Pentru că am ridicat plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei faţă de anul trecut, când era plafonul la 1.700 de lei şi pentru acest lucru eligibilitatea se reface pentru toţi cetăţenii care sunt până în 2.000 de lei cu venituri. Mai mult decât atât, avem nevoie şi de bazele de date care sunt la Ministerul Muncii, reajustate în urma indexării pensiilor, care a avut loc la 1 ianuarie 2024”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Ministrul Adrian Câciu a mai adăugat că următoarea alimentare a cardurilor sociale va avea loc în luna aprilie. „Până la finalul anului, 6 tranşe, de câte 250 de lei”, a completat ministrul. Oficialul a mai precizat că de acest ajutor se vor bucura în jur de 2,5 milioane de români, potrivit Realitatea.net

Inspectoratul Școlar Botoșani a publicat lista cu profesorii pensionari care vor fi menținuți la catedră în anul școlar viitor. Cine sunt aceștia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *