Vremea se schimbă drastic. Vortexul frigului din Europa se va abate și asupra României

Meteorologii au dat alarma: anticiclonul ce a semănat haos și frig în întreaga Europă pare să-și îndrepte privirea către teritoriul României în acest weekend. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor scădea în timpul nopților și dimineților, urmând să atingă valori foarte scăzute, în timp ce la amiază se vor înregistra maxime de 10-13 grade Celsius.

În zonele montane sunt așteptate ninsori, în timp ce în restul țării vom avea ploi pe arii restrânse. De duminică vremea se va răci și mai mult, iar la începutul săptămânii viitoare vom avea parte temperaturi scăzute.

În partea de est a țării, sfârșitul acestei săptămâni va fi caracterizat de vreme mohorâtă și răcoroasă, cu temperaturi mai scăzute. În schimb, în regiunile vestice și sud-vestice, se vor înregistra temperaturi mai ridicate, de până la 15 – 16°C. Duminică, un front atmosferic va traversa țara, aducând noi ploi ușoare în diverse regiuni și ninsori în zonele montane.

Vineri, 16 februarie

Un anticiclon puternic, prezent în estul Europei, își va extinde o dorsală spre țara noastră în prima parte a weekend-ului, dar aerul cel mai rece nu se va apropia prea mult de România. Totuși, ziua de vineri va începe cu îngheț pe areale extinse din nordul, centrul, vestul și sudul țării. În depresiuni, minimele se vor apropia de pragul de ger, iar în unele zone va fi ceață dimineața, anunță meteoradar.

La prânz, temperaturile vor atinge în jur de 10 – 13°C în jumătatea vestică a țării, dar și în mare parte din Muntenia, în timp ce în Moldova, Dobrogea și în Câmpia Bărăganului, maximele se vor încadra între 6 și 9°C și, pe alocuri, vor fi posibile burnițe și ploi slabe.

Sâmbătă, 17 februarie

Vremea nu se va schimba prea mult nici sâmbătă. Dimineața va fi rece, dar pe parcursul zilei se va încălzi până la 14 – 16°C în Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. La început, cerul va fi noros în regiunile estice, dar norii se vor mai restrânge în a doua parte a zilei.

Duminică, 18 februarie

Weekend-ul se va încheia cu pasajul unui front atmosferic, care va aduce câteva ploi slabe în mai multe regiuni, dar și ninsori la munte, iar spre seară și în zonele mai înalte din estul Transilvaniei.

În prima parte a zilei, vremea va fi frumoasă și însorită în sud, unde termometrele vor arăta până la 13 – 16°C, în timp ce în jumătatea nordică a țării, cerul va fi noros și vor fi intervale cu ploaie. Spre seară, frontul va ajunge și în regiunile sudice, dar sunt așteptate ploi doar local, prin sud-est.

Temperaturile vor scădea la începutul săptămânii viitoare în majoritatea regiunilor, iar vremea se va menține răcoroasă în perioada următoare, chiar dacă nu fi rece pentru această perioadă a anului, potrivit Realitatea.net

Inspectoratul Școlar Botoșani a publicat lista cu profesorii pensionari care vor fi menținuți la catedră în anul școlar viitor. Cine sunt aceștia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *