O nouă firmă din Botoșani a fost declarată în insolvență, la solicitarea Finanțelor Publice

foto: ciprian-rusu.ro

O nouă firmă din județul Botoșani a fost declarată în insolvență, la solicitarea Administrației Județene a Finanțelor Publice. Tribunalul Botoșani a dispus, joi, declanșarea procedurii generale de insolvență împotriva societății comerciale Nindor SRL cu sediul în orașul Darabani.

Aceasta are ca obiect principal de activitate „comerțul cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun”. Ultimul bilanț depus la Finanțe este pe 2021, atunci când a avut o cifră de afaceri de doar 26.401 lei și o pierdere de 32.107 lei. Societatea Nindor figura cu un singur angajat.

Solutia pe scurt:

Admite cererea formulată de creditorul DGRFP Iaşi, prin AJFP Botoşani, în contradictoriu cu debitorul SC Nindor SRL, reprezentată de administrator Onofrei Dorel. În temeiul art. 72 alin. 6 din Legea 85/2014, Dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitorului SC Nindor SRL. În temeiul art. 73 rap. la art. 45 lit. d) din Legea 85/2014, Desemnează în calitate de administrator judiciar provizoriu pe Lexro Insolv SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 57 din lege, cu un onorariu provizoriu de 2.500 lei. Pune în vedere administratorului judiciar ca la prima şedinţă a adunării creditorilor să supună confirmarea sa şi onorariul provizoriu. În temeiul art. 74 din Legea nr. 85/2014, Pune în vedere debitorului ca în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii, să depună la dosarul cauzei actele şi informaţiile prevăzute la art. 67 alin. (1) din lege. În temeiul art. 99 din Legea 85/2014, Dispune ca administratorul judiciar să notifice deschiderea procedurii: debitorului, creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor potrivit art. 74 şi Oficiului Registrului Comerţului. Notificarea va fi realizată potrivit Codului de Procedură Civilă şi se va publica totodată, pe cheltuiala averii debitorului, într-un ziar de largă circulaţie şi în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Fixează termenul-limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitorului la data de 02.04.2024. Fixează termenul pentru verificarea creanţelor, de întocmire şi de publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe la 22.04.2024. Contestaţiile la tabelul preliminar trebuie depuse la tribunal în termen de 7 zile de la publicarea în B.P.I. Sub sancţiunea anulării, contestaţia va fi însoţită de dovada, în original, a achitării taxei judiciare de timbru de 200 lei, precum şi de toate înscrisurile pe care partea înţelege să se folosească în dovedirea susţinerilor sale, cu arătarea oricăror altor probe care se solicită, cu excepţia celor care nu se află în posesia părţii sau care nu sunt cunoscute la momentul formulării contestaţiei. Partea care formulează contestaţia este obligată să trimită, cu confirmare de primire, câte un exemplar al contestaţiei şi al documentelor ce o însoţesc administratorului judiciar, creditorului a cărui creanţă o contesta (dacă este cazul), precum şi administratorului special, sub sancţiunea amenzii prevăzute de art. 187 alin. 1 pct. 2 din Noul Cod de Procedură Civilă. Întâmpinarea se depune în termen de 10 zile de la comunicarea contestaţiei şi a documentelor care o însoţesc. Partea care formulează întâmpinarea este obligată, sub sancţiunea decăderii de a mai propune probe şi de a invoca excepţii, să comunice un exemplar al întâmpinării, cu confirmare de primire, contestatorului, administratorului judiciar şi administratorului special, după caz. Fixează termenul pentru definitivarea tabelului creanţelor la 17.05.2024. În cazul în care s-au formulat contestaţii împotriva tabelului preliminar, părţile (contestatorul, intimatul, administratorul judiciar şi administratorul special) sunt obligate să depună la dosar, până la termenul de definitivare a tabelului creanţelor, dovada îndeplinirii obligaţiilor de trimitere, cu confirmare de primire, a contestaţiilor şi întâmpinărilor, către părţile adverse. Fixează data şedinţei adunării creditorilor la data de 29.04.2024, la sediul pe care administratorul judiciar îl va comunica din timp creditorilor şi convoacă creditorii debitoarei.

În temeiul art. 76 din Legea 85/2014, Dispune comunicarea sentinţei de deschidere către instanţele judecătoreşti în a căror jurisdicţie îşi are sediul debitorul şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi. În temeiul art. 39 din Legea privind procedura insolvenţei, Dispune deschiderea de către debitor a unui cont bancar la o bancă din România din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii. În caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către administratorul judiciar. Pune în vedere administratorului judiciar să examineze situaţia economică a debitorului şi a documentelor depuse conform prevederilor art. 74 din Legea 85/2014 şi până la data de 06.03.2024 să întocmească şi să depună la dosar un raport prin care să propună fie intrarea în procedura simplificată, fie continuarea perioadei de observaţie în cadrul procedurii generale, potrivit art. 58 alin.1 lit. a) din lege. Pune în vedere administratorului judiciar ca, în termen de 60 zile de la data deschiderii procedurii, să efectueze procedura de inventariere a bunurilor din averea debitorului, pe baza informaţiilor primite de la debitor în condiţiile art. 67 sau 74 şi/sau pe baza oricăror informaţii şi documente solicitate autorităţilor competente potrivit legii. Fixează termenul pentru continuarea procedurii la data de 15 mai 2024. Executorie. Cu drept de apel în 7 zile de la comunicare, care va fi depus la Tribunalul Botoşani. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 15.02.2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *