Bărbatul din Botoșani în casa căruia au fost găsite arme, droguri și permise false, arestat preventiv. Este acuzat de șantaj

Bărbatul din județul Botoșani în casa căruia au fost găsite, în urma unor percheziții efectuate marți, arme, droguri și permise false a fost arestat preventiv, sub acuzația de șantaj. Judecătoria Dorohoi a emis, miercuri, un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele acestuia.

Botoșăneanul, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut, marți, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul de Investigații Criminale acesta bănuit de comiterea infracțiunilor de șantaj, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în perioada 5-7 februarie a.c., a adresat în mod repetat amenințări persoanei vătămate, un bărbat de 36 de ani, din municipiul Dorohoi, atât prin intermediul unei rețele de socializare, cât și în mod direct, în timp ce se aflau în spații publice, în scopul de a obține, în mod injust, foloase patrimoniale, respectiv bani”, a  declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Pentru documentarea activității infracționale, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința tânărului bănuit de comiterea faptelor, prilej cu care au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care prezintă interes în cauză, printre care, o armă tip carabină, o macetă, 14 plicuri autosigilante, în interiorul cărora se afla o substanță solidă, sub formă de cristale, un dispozitiv de mărunțit, telefoane mobile și două permise de conducere care aveau fotografia tânărului, însă conțineau alte date de identificare.

Astfel, cercetările au fost extinse sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, fals material în înscrisuri oficiale și deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, fără drept.

În desfășurarea activităților, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului pentru Combaterea Criminalității Organizate și a celor din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuți Prut, însoțiți de câinele specializat în depistarea drogurilor.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi. În temeiul art. 202 alin. 1, alin. 3 şi alin. 4 lit. e C.p.p, art. 223 alin. 2 C.p.p. şi art. 226 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatului Iacob Robert Sebastian, fiul lui -, născut la data de -în -, posesor al -, eliberată de S.P.C.L.E.P. Dorohoi, la data de-, CNP:1-, cu antecedente penale ce nu atrag starea de recidivă, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj prevăzută şi pedepsită de art. 207 alin.1, alin.3 Cod penal, cu aplic. art. 35 alin.1 Cod penal (două acte materiale) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 14.02.2024 și până la data de 14.03.2024, inclusiv. Respinge, ca neîntemeiată, cererea inculpatului de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În temeiul art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul în sumă de 340 lei al apărătorului din oficiu avocat Aivănesei Andrei pentru asistența judiciară obligatorie a inculpatului va fi avansat din fondurile Ministerului Justi?iei în contul Baroului Boto?ani. Cu drept de contesta?ie în termen de 48 de ore de la pronun?are pentru inculpat ?i de la comunicare pentru Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi. Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 14 februarie 2024, ora 13:50
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  2/2024  14.02.2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *