Numărul minorilor consumatori de alcool, în creștere la Botoșani. Medic: „Bea și mama, bea și tata și copiilor li se pare o stare normală”

Consumul de alcool a devenit o obișnuință în județul Botoșani, în rândul adolescenților între 15 și 17 ani. Medicii botoșăneni se confruntă și cu cazuri de copii sau adolescenți care ajunge beți sau în comă alcoolică la spital. Medicul Laura Jijie, șefa Compartimentului de Psihiatrie Pediatrică Botoșani, a declarat, pentru Adevărul.ro, că a crescut numărul consumatorilor minori.

„Consumul de alcool care poate să apară de la 11 ani. O statistică ne arată o creștere a frecvenței consumului de alcool între 15 și 17 ani”, precizează, pentru sursa citată, Laura Jijie.

Minorii ajung la Compartimentul de Primiri Urgențe Pediatrie, unde primesc îngrijirile medicale necesare. Aceștia ajung în această situație, spun medicii, deoarece consumul de alcool este un lucru obișnuit în familia lor.

„Ne confruntăm în compartimentul de Primiri Urgențe cu excesul de consum de alcool, adică copii care vin începând de la starea de ebrietate până la starea de comă. Mai sunt și cei pe care nu-i aduce nimeni la spital. Bea și mama, bea și tata și copiilor li se pare o stare normală“, a precizat, pentru sursa citată, Cătălin Mihailiuc, medic șef CPU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *