Proiecte noi de 3,4 milioane de euro în municipiul Botoșani. Va fi construită o seră didactică, reabilitate parcuri și lacul din Parcul Mihai Eminescu

parcul mihai eminescu botosaniDouă noi axe de finanțare au fost accesate de Primăria Municipiului Botoșani. În decursul a câteva zile, pe Programele Interreg NEXT România-Ucraina și România-Republica Moldova 2021 – 2027 au fost depuse 8 proiecte în care municipalitatea botoșăneană este lider de proiect sau partener cu Ivano Frankivsk (Ucraina), Soroca, Bălți, Volintiri, Anenii Noi (Republica Moldova), Direcția Județeană de Cultură Botoșani, Satu Mare și județul Galați, informează printr-un comunicat Primăria Botoșani.

Totalizând 8,4 milioane de euro, proiectele au ca țintă dezvoltarea pe domeniile Educație, Mediu, Cultură și Situații de urgență și prevăd:
-reabilitarea lacului Parcului Mihai Eminescu
-construirea unei sere didactice
-reabilitarea Grădiniței nr. 11
-reabilitarea Parcului Ferdinand (Primăriei) și transformarea acestuia în parc senzorial
-reabilitarea Parcului Sucevei
-reabilitarea Parcului Curcubeului
-reabilitarea Monumentului închinat Țăranilor – Răscoala de la 1907
-dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență cu o autospecială pentru lucrul la înălțime

Toate proiectele cuprind și activități de cooperare între municipalitatea botoșăneană și partenerii săi. Din totalul celor 8,4 milioane de euro, 3,4 milioane de euro sunt destinate Primăriei Municipiului Botoșani.
Cele două programe de finanțare urmăresc dezvoltarea comunităților aflate la frontieră. Autoritatea de Management este Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

FOTO! Cinci studenți al Facultății de Pompieri, în practică la ISU Botoșani: Vor participa la misiuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *