FOTO! Palatul Administrativ și Primăria Botoșani, iluminate în roșu

Clădirea Primăriei Municipiului Botoșani, precum și Palatul administrativ au fost iluminate, duminică seară, în culoarea roșie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Europene a Numărului de Urgență 112.

Prin acest demers se dorește sensibilizarea opiniei publice și responsabilizare socială, cu mare accent pe importanța misiunii Serviciului de urgență și apelării responsabile a numărului unic 112, în vederea reducerii apelurilor non-urgente.

În semn de respect pentru toți cei care sunt în slujba serviciilor de urgență, la solicitarea Serviciului de Telecomunicații Speciale, Palatul Administrativ Botoșani, care găzduiește sediul Consiliului Județean, a fost iluminat în roșu, culoarea numărului unic 112. De asemenea și Primăria municipiului Botoșani prin grija domnului primar Cosmin Andrei s-a alăturat acestui demers”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În anul 2023, operatorii au răspuns la peste 10,4 milioane de apeluri la numărul unic de urgență 112, din care 46,17% au reprezentat apeluri non-urgente pentru care nu era necesară intervenția agențiilor specializate – Ambulanță, Poliție, ISU-SMURD, Jandarmerie sau Salvamont. Orice apel non-urgent înseamnă secunde prețioase care se pierd în defavoarea unor urgențe reale.
În cazul unei situații de urgență, cetățenii pot contacta serviciile de asistență medicală oriunde în UE apelând același număr – 112.  În acest an se împlinesc 20 de ani de la operaționalizarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență în România, administrat de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *