Zeci de cazuri de violență în rândul elevilor botoșăneni. „Cele mai multe cazuri s-au produs pe fondul unor conflicte spontane”

Zeci de cazuri de violență în rândul elevilor au avut loc în județul Botoșani, în cursul anului trecut. Cu toate acestea, din fericire, numărul infracțiunilor de acest gen este în scădere, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani.

Ioan Aniței, inspector șef adjunct al IJP Botoșani, a anunțat, vineri, în cadrul unei ședințe la Instituția Prefectului, că s-au înregistrat un număr de 36 de infracțiuni. Dintre acestea, două agresiuni sexuale, cinci porturi ilegale de obiecte periculoase, două distrugeri, o violare a sediului profesional, o purtare abuzivă și un act sexual cu un minor.

„Am scăzut față de perioada similară a anului trecut și în special am scăzut în zona infracțiunilor cu violență. […]. Marea majoritate se încheie cu soluții de clasare, nu se ajunge la trimitere în judecată”, spune Aniței.

Potrivit acestuia, „cele mai multe cazuri s-au produs pe fondul unor conflicte spontane, lipsind rezoluția infracțională sau sunt rezultatul unor activități de joacă, în timpul pauzelor, care favorizează producerea de accidente”.

Tot anul trecut, au avut loc 15 furturi în mediul urban și 21 în mediul rural, în care au fost implicați elevi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *