FOTO Progrese importante în consolidarea zonelor cu alunecări de pe DN 28B Botoșani-Tg. Frumos. Anunțul făcut de senatorul Cristian Achiței

Consolidarea zonelor cu alunecări de teren din zona Zosin și de la limita dintre județele Botoșani și Iași este, în această perioadă, principala preocupare a constructorului, fiind și ultima lucrare majoră înainte de finalizarea proiectului de modernizare a Drumului Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos, anunță senatorul PNL Cristian Achiței.

Pe tronsonul din apropierea Mănăstirii Zosin, ca și pe cel de la km. 40+100 s-a ajuns în etapa execuției zidului de sprijin și a terasamentelor, la Zosin fiind demarată și execuția sistemului rutier, iar la km. 37 se execută în această perioadă piloții și drenurile, spune inginerul.

„Montarea rosturilor la podurile de pe întreaga lungime a DN 28B se apropie de finalizare, în prezent fiind executată această lucrare la podul de la ieșirea din Flămânzi spre Frumușica și la podul din centrul orașului Flămânzi. Marcajele rutiere sunt realizate pe cea mai mare parte a lungimii drumului, cu excepția tronsoanelor în care mai sunt în execuție lucrările pe care le-am menționat anterior. Se continuă montarea indicatoarelor rutiere și instalarea parapetelor acolo unde acestea sunt necesare. Sensurile giratorii amenajate la Tg. Frumos și Flămânzi sunt funcționale pentru traficul rutier”, spune Achiței.

În prezent, circulația este restricționată cu semafoare în zonele unde se execută lucrări de consolidare sau de montare a rosturilor.

„Chiar și în aceste condiții, cu riscul de a pierde câteva minute așteptând culoarea verde a semaforului, Drumul Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos poate fi utilizat deja în cele mai bune condiții de către conducătorii auto, recăpătându-și funcția de principală cale de legătură rutieră între județul Botoșani și restul lumii, fapt atestat de traficul intens care se înregistrează în ambele sensuri. Voi continua să monitorizez cu atenție derularea acestor ultime etape ale modernizării DN 28B, cu deplină încredere că, în ciuda tuturor problemelor survenite de-a lungul timpului, pe care le-am depășit cu succes, acest proiect extrem de important pentru toți botoșănenii, așteptat de câteva decenii, va ajunge în cel mai scurt timp la final”, adaugă Achiței.

2 thoughts on “FOTO Progrese importante în consolidarea zonelor cu alunecări de pe DN 28B Botoșani-Tg. Frumos. Anunțul făcut de senatorul Cristian Achiței

  1. Il apreciez ca a monitorizat tot timpul calitatea lucrarilor la drumurile judetului. Poate mai mult decat dirigintii de santier, inspectorii IGS, consultantii, DJDP, DRDP.

  2. Ma terminati odata drumul asta, ca vrea si d-na Tiron de la DRDP Iasi, sa mearga acasa pe noul drum..Femeia asta, dupa ce a iesit la pensie cu o suma care-l face invidios pe orice membru al Curtii Constitutionale, a revenit in activitate, ia si salariu foarte mare, ia si ceva pensioara, numai sa se termine odata drumul! Sa poata si ia sa circule cu MERCEDES-ul AMG de peste 90.000 euro, pe drum…. Hai, curaj si la munca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *