Un botoșănean a suferit arsuri după ce a încercat să aprindă focul. Soția a sunat după ajutor

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din satul Cucorăni, comuna Mihai Eminescu, a suferit arsuri, joi, după ce a încercat să aprindă focul cu diluant sau benzină. Martoră la eveniment, soția acestuia a sunat după ajutor.

Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a intervenit la locul respectiv. Cadrele medicale au constatat că bărbatul prezenta arsuri pe față și piept și au decis să fie transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pentru evitarea unor astfel de evenimente vă recomandăm să nu aprindeți focul cu benzină, gaz, motorină sau diluant! Vă puneți viața în pericol, dar și lucrurile pentru care ați muncit de-a lungul timpului.

Benzina, gazul sau alte lichide inflamabile nu trebuie folosite niciodată pentru aprinderea focului în sobă. Acestea sunt foarte periculoase și pot produce incendii.

Aveți grijă să nu utilizați alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *