Simulare Bacalaureat 2024. Calendarul probelor scrise pentru elevii de liceu

Elevii din clasele terminale ale învățământului liceal vor susține probele scrise pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024 în luna martie, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației.

Simulările naționale pentru examenul de Bacalaureat 2024 sunt programate pentru luna martie. La simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024 participă elevii claselor a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă.

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2023-2024, sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie, potrivit Ordinului nr. 6.760 din 7 decembrie 2023.

Notele obținute la simularea examenului de Bacalaureat 2024 nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi discutate împreună cu profesorii de la clasă, astfel încât elevii să înțeleagă cât de pregătiți sunt pentru examenul care va avea loc în vară.

Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Comunicarea rezultatelor obținute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, care vor fi distribuite la prima probă susținută de aceștia, pe bază de semnătură de primire.

De asemenea, la fel ca la simularea pentru Evaluarea Națională, lucrările vor fi supuse evaluării digitalizate.

Desfășurarea probelor scrise pentru simulare Bacalaureat 2024

Probele din cadrul simulării naționale a examenului de Bacalaureat încep la ora 09:00, iar accesul elevilor în sală este permis până la ora 08:30.

Prima probă susținută de elevii de liceu va fi cea la Limba și literatura română, urmând apoi proba obligatorie a profilului.

În continuare, elevii de clasa a XII-a, respectiv clasa a XIII-a, vor susține proba la alegere a profilului şi specializării.

Ultima probă va fi cea Limba şi literatura maternă, potrivit calendarului:

  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Astfel, comunicarea rezultatelor obținute de elevi la probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2024 vor fi comunicate pe data de 15 martie 2024, potrivit Antena 3 CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *