Absențe și la examenul de la matematică al simulării Evaluării Naționale, la Botoșani. Peste 250 de profesori s-au înscris la corectat lucrările

Foto ziarul unirea

Zeci de elevi din județul Botoșani nu s-au prezentat nici examenul de la Matematică al simulării Evaluării Naționale.

Din totalul celor 3951 de elevi înscriși în clasa a VIII-a, au participat la proba de astăzi 3778 de elevi, absenți fiind 173 de elevi.

Rezultatele vor fi aduse la cunoștința elevilor și părinților de către profesorii de la clasă, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Rezultatele obținute de elevi la simularea examenului de evaluare națională nu sunt publice. La solicitarea scrisă a părinților (pentru elevii minori) sau a elevilor, notele vor putea fi trecute în catalog.

”Rezultatele obținute se vor analiza, la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor la examen. Scanarea lucrărilor în sălile de examen s-a desfășurat fără probleme. Această simulare a fost un exercițiu util în vederea organizării în bune condiții a examenului de evaluare națională, sesiunea 2024, atât pentru cadrele didactice cât și pentru elevi”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean.

.În ceea ce privește activitatea de evaluare a lucrărilor, aceasta a început să se desfășoare în format digital, încă de dimineață. La nivelul județului Botoșani s-au înscris la corectat 275 de profesori de limba și literatura română și matematică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *