Botoșănenii care și-au expus mașinile la vânzare pe strada Pacea sunt buni de plată. 12 s-au ales cu amenzi

Botoșănenii care și-au expus mașinile la vânzare pe strada Pacea sunt buni de plată. 12 dintre ei s-au ales cu amenzi de Poliția Locală. Potrivit reprezentanților Poliției Locale Botoșani, în data de 02 februarie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe drumuri publice, au acţionat punctual pe str. Pacea pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu au respectat semnificația indicatoarele rutiere referitoare la staționare și au expus autovehicule pe domeniul public cu scopul de a le vinde.

De asemenea, polițiștii locali au intervenit pentru depistarea conducătorilor auto care au parcat autoturismele în stațiile de transport local și pe trotuare.

„Pentru nerespectarea regulilor de circulație (oprirea și staționarea vehiculelor) a fost aplicat un număr de 15 sancțiuni în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002, iar pentru expunerea spre vânzare pe domeniul
public a autovehiculelor au fost întocmite 12 procese-verbale potrivit H.C.L. nr. 292/2017. Potrivit art. 9 alin. (3) și (4) din H.C.L. nr. 292/2017 – Se interzice oprirea, staţionarea şi parcarea mijloacelor de transport public de persoane prin servicii regulate judeţene sau interjudeţene, ȋn staţiile de transport local de călători din municipiul Botoșani. Se interzice expunerea spre vânzare, pe domeniul public al Municipiului Botoşani (parcări, trotuare şi alei), a oricărui tip de vehicul. Săvârșirea faptelor mai sus enumerate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 600 lei conform art. 19 din același act  normativ”, precizează Poliția Locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *