Un jandarm a ajuns să fure pentru a avea ce pune pe masă. Salariul nu-i ajunge să-și întrețină copiii

Procurorii de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Cluj-Napoca au decis să oprească urmărirea sa penală, dat fiind motivul pentru care bărbatul a comis fapta. Magistrații au stabilit că omul legii trebuie să achite doar taxele de judecată.

Povestea care s-a sfârșit la tribunal a început pe data de 4 septembrie 2023. La data aceea, un jandarm a mers în Carrefour și a furat trei produse, de 111.06 lei, la o casă self-service. Ajuns la audieri, bărbatul a recunoscut că regretă fapta, dar a comis o ilegalitate pentru că nu avea bani. Plutonier adjuvant fiind, cu un salariu de aproximativ 3.000 de lei, este căsătorit cu o învățătoare. Împreună au doi copii, de 13 și 11 ani. Întâmplarea a făcut să rămână fără bani, cu 10 zile înainte ca soția să-și primească salariul, scrie bugetul.ro.

Magistrații de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Cluj-Napoca au decis, pe data de 31 ianuarie 2024, că nu există niciun interes public pentru continuarea urmăririi penale. Legea prevedea închisoare de cel mult 3 ani sau amendă, în raport cu împrejurările faptei, dar lipsa datelor penale și a consecințelor create l-au făcut pe jandarm să scape. După toată întâmplarea, omul legii trebuie să plătească doar 100 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată.

Dat fiind faptul că atât salariile din jandarmerie sunt mici, cât și cele din educație, se poate înțelege de ce magistrații au decis să-l ierte cu atât de multă ușurință. Mai mult decât atât, bărbatul era la prima abatere de acest tip și achitase, totuși, o parte din produsele luate de la Carrefour.

One thought on “Un jandarm a ajuns să fure pentru a avea ce pune pe masă. Salariul nu-i ajunge să-și întrețină copiii

  1. Trebuia sa-l avanseze in grad, eventual sa-l decoreze, pentru fapta sa…apoi sa-l scoata si la Pensie…Camarazii lui ajunsi la pensie, la varsta de 50 de ani, au peste 5000 de lei/luna….!!!
    Acesta este exemplu cel mai bun pentru tanara generatie, fata de modul cum se face Justitie in Romania…!!! Furi si esti lasat liber…Ba mai mult poti fi si avansat in Functii….!!!
    In alte Tari civilizate, cine greseste plateste indiferent de Grade si Functii….!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *