Liderii de filiale PNL, obligaţi să candideze la şefia CJ sau la primăria municipiului reşedinţă de judeţ la alegerile locale. Ce se întâmplă în filialele cu rezultate slabe

pnl Botosani sediuCei cu scor sub cel al filialei pierd susţinerea politică pentru parlamentare. Ce se întâmplă în filialele cu rezultate slabe la europarlamentare.

Liderii de filiale PNL vor fi obligaţi să candideze fie la şefia Consiliului Judeţean, fie la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, iar cei care obţin scor sub cel al filialei pierd susţinerea politică pentru eventuala candidatură la parlamentare, conform unei decizii luate de Biroul Politic al PNL. De asemenea, conducerile filialelor judeţene care se vor clasa pe ultimele 10 locuri la alegerile europarlamentare vor fi dizolvate.

”Preşedintele filialei judeţene a PNL va candida la alegerile locale din 2024 la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean sau la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, în funcţie de situaţie”, este primul punct al deciziei Biroului Politic al PNL de la sfârşitul lunii ianuarie.

Potrivit aceleiaşi decizii, candidaţii la funcţia de preşedinte al CJ sau la funcţia de primar al  mmunicipiului reşedinţă de judeţ care vor obţine un scor politic sub scorul filialei judeţene/municipale nu vor mai avea sprijinul partidului pentru o eventuală candidatură la alegerile parlamentare.

”Conducerile filialelor judeţene care se vor plasa pe ultimele 10 locuri în clasamentul rezultatelor la alegerile europarlamentare din 2024 (media dintre procent şi număr de  voturi) vor fi dizolvate. În stabilirea clasamentului se va ţine cont de ponderea populaţiei maghiare”, se mai arată în hotărârea conducerii liberale, semna tă de preşedintele Nicolae Ciucă şi de secretarul general Lucian Bode.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă le-a transmis colegilor, în şedinţa partidului în care au fost luate aceste decizii, că reuşita liberalilor în alegeri depinde de organizare şi atitudine. ”Fraţilor, ori ne ridicăm şi câştigăm toţi. Ori pierdem şi pierdem toţi. Nu există altă finalitate la ce facem aici”, a spus Ciucă.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a refuzat să spună dacă demisionează în cazul în care PNL se va clasa în spatele AUR la alegerile europarlamentare din luna iunie. ”Noi ne aflăm aci să luptăm, nu să demisionăm”, a declarat Nicolae Ciucă la Prima TV. Liderul PNL susţine că obiectivul partidului este să câştige alegerile europene, chiar dacă, în acest moment, PNL este la o distanţă de 10 procente faţă de PSD, potrivit sondajelor de opinie, notează RomaniaTV

Valeriu Iftime se retrage ”în proporție de 90%” de la FC Botoșani și din fotbal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *